Beusmeat in Leek sluit

19 maart 2015 AnneMieke Ravenshorst

De bedrijfsactiviteiten van Beusmeat in Leek worden stopgezet. De geplande datum voor het beëindigen van de activiteiten is 1 juli 2015. Vanochtend heeft het management van de Wellink Group de ondernemingsraad en het personeel van Beusmeat geïnformeerd.

Het verwerkingsbedrijf van varkenskoppen kampt al meer dan een jaar met forse verliezen na het wegvallen van de Russische afzetmarkt. Door deze aanhoudende verliezen is nu besloten het bedrijf definitief te sluiten. De sluiting van de locatie in Leek heeft gevolgen voor 125 vaste medewerkers en 30 inleenkrachten.

Russische markt

De sluiting van de Russische markt heeft ervoor gezorgd dat de volumes in het afgelopen jaar gedaald zijn met 40 procent. Door deze verlaging in het afzet- en productieniveau zijn er in 2014 al reorganisaties doorgevoerd, waarbij er voor circa 200 uitzendkrachten geen plaats meer was. Verhoogde inspanningen om alternatieve afzetmarkten te genereren bleken ontoereikend. Door de aanhoudende verliezen is besloten Beusmeat definitief te sluiten.

Wellink Group

Wellink Group is in overleg getreden met de ondernemingsraad en met de vakbonden. 'Helaas was er geen mogelijkheid om de operatie voort te zetten. Samen met de vakbonden en de ondernemingsraad zal overleg gaan plaatsvinden over de ontstane situatie,' aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Sinds 2013 is Beusmeat in handen van de Wellink Group, gevestigd in Lekkerkerk, waar al bijna 40 jaar varkensvleesproducten veredeld worden voor onder andere de worstindustrie en snack- en maaltijdproducenten.

Altijd op de hoogte blijven?