Belgen eten veel minder vlees dan Nederlanders

23 mei 2017

Belgen aten in 2016 duidelijk minder vlees dan in 2008. Dat meldt Vilt. Al sinds 2005 zijn Belgen steeds minder vlees, gevogelte en wild gaan eten. In 2008 bedroeg de thuisconsumptie nog 35 kilo vlees per hoofd van de bevolking, in 2016 was dit gedaald tot 29 kilo per capita.

Vleesconsumptie

Voor veel consumenten zijn gezondheid, variatie, milieu, prijs en dierenwelzijn redenen om de vleesconsumptie terug te schroeven. Toch eet de gemiddelde Belg nog steeds vaker vlees dan vis of vegetarisch. Van de Belgen eet 63 procent minstens 4 keer per week vlees, 21 procent eet meer dan één keer per week vis of schaaldieren en nog eens 21 procent eet meer dan één keer per week vegetarisch. Het percentage volledige vegetariërs ligt rond de 5 procent.

Nederlanders

Nederlanders eten 45 procent vlees meer dan nodig volgens de normen van het Voedingscentrum. Nederlanders zijn waarschijnlijk grotere vleeseters dan Belgen. Volgens cijfers van het Landbouw Economisch Instituut die werden opgesteld in opdracht van Wakker Dier aten Nederlanders in 2015 nog 36 kilo aan netto vleesgewicht.

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven?