Belastingdienst helpt startende ondernemers in de detailhandel

nat_KeurslagerijBroersen-10

Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’. Bij deze campagne is er speciale aandacht voor startende ondernemers in de detailhandel.

De detailhandel noteert in 2017 een forse omzetgroei. Dit draagt bij aan een toename van startende ondernemers. Volgens de Belastingdienst kan het bij de start op een aantal punten makkelijk misgaan. De website belastingdienst.nl/starters geeft concrete tips en hulpmiddelen.

‘Startende ondernemers, waaronder ook ZZP’ers, hebben veel aan hun hoofd. Vaak gaat de aandacht uit naar de creatie van een goede webshop of het vinden van een winkelpand. Veel ondernemers denken hierdoor niet gelijk aan de administratie en aangifte, maar deze vormen juist een essentiële basis voor een succesvolle start’, zegt Erik de Kruijf, plaatsvervangend directeur MKB van de Belastingdienst.

Ondersteuning voor startende ondernemers in de detailhandel

Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt dat startende ondernemers vaker moeite hebben met hun belastingzaken. Om de kans op fouten te verkleinen biedt de Belastingdienst specifiek voor starters een aantal gerichte hulpmiddelen en tips, zoals een OndernemersCheck en -handboek, administratie- en aangiftetips, een rekenhulp en informatie over ondernemersregelingen voor starters. Tijdens deze campagne besteedt de Belastingdienst extra aandacht aan de sectoren detailhandel, horeca en bouw.

Daarnaast zet de Belastingdienst speciale Startersvoorlichters in die startende ondernemers voorlichten over belastingzaken. Dit helpt de starter zijn zaken goed en tijdig te regelen. Zo houdt hij meer tijd over om zich vol passie te richten op de ontwikkeling van zijn bedrijf.

Drie tips voor startende ondernemers in de detailhandel

  • Houd rekening met de speciale regels voor de btw indien je producten verkoopt aan particulieren in andere EU landen.
  • Verdiep je in de btw-regels die gelden voor de huur van een winkelpand voor detailhandel of groothandel.
  • Wees je ervan bewust dat niet alle btw aftrekbaar is.

Meer tips, aanvullende informatie en hulpmiddelen zijn te vinden op de website van de Belastingdienst.

Leestip: 'Soms moet je handig zijn om je podium te kunnen pakken'

Lees ook
KNS geeft tips voor de feestdagen

KNS geeft tips voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Voor de slager een drukke tijd! Een goede voorbereiding is hiervoor belangrijk. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) helpt hierbij en geeft tips.

De extra medewerker

De extra medewerker

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het thema interieur.

Geld Verdienen aan overtollig voedsel

Geld Verdienen aan overtollig voedsel

De anti-verspillingsapp Too Good To Go wordt onder versondernemers steeds populairder. Zowel slagers als bakkers en visspecialisten raken hun overgebleven verse spullen voor een zacht prijsje kwijt aan de consumenten die bij de app zijn aangesloten. De zogeheten ‘Magic boxen’ vinden gretig aftrek. “Het is een win-win situatie,” klinkt het onder de...