Akkoord sociaal plan Honig

13 augustus 2012 Tom van der Meer

NIJMEGEN - Vakbonden hebben met Heinz op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een sociaal plan voor de 240 werknemers van Honig in Nijmegen die door Heinz zullen worden ontslagen.

NIJMEGEN - Vakbonden hebben met Heinz op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een sociaal plan voor de 240 werknemers van Honig in Nijmegen die door Heinz zullen worden ontslagen.


De leden van de bonden hebben woensdag tijdens een drukbezochte bijeenkomst ingestemd met het resultaat. Dat meldt FNV Bondgenoten.


Zoals bekend wordt de Honig-fabriek in Nijmegen, bekend van de soepen en sausen, na tachtig jaar gesloten. Het terrein wordt verkocht aan de gemeente die er huizen wil bouwen.


'Hoewel de leden tevreden zijn over het sociaal plan, is er ook wrevel over het feit dat Heinz flink verdient aan de verkoop van het fabrieksterrein', reageert Jos Hendriks van FNV Bondgenoten.


'Dit terwijl de Nederlandse samenleving opdraait voor de kosten van werkloosheidsuitkeirngen van veel werknemers.'


Ander verloop voorzien

Hij vervolgt: 'Vooral oudere werknemers, die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt, hadden een ander verloop van hun carrière voorzien dan eindigen in werkeloosheid. Maar toch overheerst tevredenheid over het behaalde resultaat.'


Het socaial plan voorziet in begeleiding van werk naar werk, een speciale ouderenregeling voor werknemres die 52 jaar of ouder zijn, en een schadeloosstelling aan werknemers jonger dan 52 jaar, afhankelijk van leeftijd en aantal dienstjaren.


De details worden de komende weken verder uitgewerkt


Lees ook:

Honig sluit fabriek Nijmegen (19 september 2009)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Honig

Altijd op de hoogte blijven?