Ad Veenhof weg bij Wessanen wegens ruzies

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

AMSTERDAM – Ad Veenhof is bij Wessanen weggegaan vanwege spanningen tussen hem en president-commissaris Durk Jager.

AMSTERDAM – Ad Veenhof is bij Wessanen weggegaan vanwege spanningen tussen hem en president-commissaris Durk Jager.

Dat zouden ingewijden hebben gezegd tegen het Financieele Dagblad, meldt Distrifood.nl. Veenhof vertrok eind februari als topman van het voedingsconcern, dat onder meer bekend is van snackmerk Beckers.

De meeste analisten veronderstelden destijds dat hij afscheid nam vanwege de jaarcijfers, maar volgens bronnen binnen Wessanen is het vertrek vooral te wijten aan een botsing van persoonlijkheden.

Veenhof kreeg vanaf 2005 te maken met de (eveneens) dominante president-commissaris Durk Jager. De voormalig Procter & Gamble-topman is opgevoed volgens de Amerikaanse tradities waarbij een CEO tevens bestuursvoorzitter is.

Wrijving

Jager bemoeide zich volgens de bronnen graag met de dagelijkse gang van zaken. De wrijving tussen deze karakters zou zijn verscherpt door tegenvallers die de winstgevendheid de afgelopen jaren ondermijnden.

Wessanen zit al jaren in een spagaat tussen een relatief grote distributietak in Amerika, Tree of Life, en een groep kleine, maar op zichzelf redelijk sterke merken op het gebied van natuurvoeding (Zonnatura) en snacks (Beckers) in Europa.

Veenhof wilde van de Amerikaanse activiteiten af om de Europese reformmerkenportefeuille verder uit te kunnen bouwen. Jager daarentegen hield vast aan Tree of Life, en kreeg uiteindelijk de hele Raad van Commissarissen mee.

Lees ook:

Ad Veenhof direct weg bij Wessanen (24 februari 2009)

Slechte prestaties dreven Beckers in armen Habek (31 mei 2007) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Wessanen

Altijd op de hoogte blijven?