Ad Kon laat zich de mond niet snoeren

13 augustus 2012 redactie

Ad Kon laat zich de mond niet snoerenBARNEVELD - Voorzitter Ad Kon van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders heeft alle NAW-gegevens vernietigd van de driehonderd mensen en organisaties die via de website van de vakbond een steunbetuiging hadden ingestuurd. Kon noemde Wakker Dier een criminele organisatie en kreeg daarvoor veel steun. De rechter wil dat hij de uitspraak rectificeert.

Kon zegt de gegevens te hebben vernietigd om te voorkomen dat ze in handen vallen van Wakker Dier. 'Ik wil niet dat de mensen die hun steun aan mij betuigden in gevaar worden gebracht.' Wakker Dier eiste dinsdag in een kort geding alle namen en adressen op van deze mensen, om later te kunnen controleren of de NVP ze een rectificatie per aangetekende post heeft gestuurd. Dit laatste was ook een eis van de dierenrechtenorganisatie.

Bang dat hij door het vernietigen van de gegevens in de problemen komt, is Kon niet. 'Bovendien kom ík liever in de problemen, dan dat ik mijn achterban in gevaar breng.' Volgens hem is de angst onder NVP-leden, dat activisten van Wakker Dier repressailles nemen tegen de mensen die een steunverklaring invulden, groot.

Zelf schuwt hij kritiek op Wakker Dier in de toekomst niet, al zegt hij wel zorgvuldiger om te zullen gaan met zijn woordkeuze. 'Maar ik zal me blijven verweren tegen organisaties als deze. Als niemand er ooit iets van zegt, blijven ze doorgaan met hun praktijken.' Kon zegt zich in de toekomst dan ook zeker niet te onthouden van uitspraken. 'Ik laat mij de mond niet snoeren.'

Lees ook:

Wakker Dier wint eis tot rectificatie

Vandaag uitspraak in kort geding Wakker Dier-NVP

Altijd op de hoogte blijven?