Acties dreigen bij Zwanenberg

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

OSS - De FNV heeft gedreigd met acties bij Zwanenberg Food Group in Oss. De vakbond eist een goed sociaal plan voor de werknemers.

OSS - De FNV heeft gedreigd met acties bij Zwanenberg Food Group in Oss. De vakbond eist een goed sociaal plan voor de werknemers.

Zwanenberg kondigde begin oktober aan de fabriek in Oss te zullen sluiten. Alle arbeidsplaatsen – ruim honderd - komen te vervallen. De activiteiten worden verplaatst naar vestigingen in Almelo, Borne en Borculo.

Volgens de FNV lijkt het erop alsof Zwanenberg goed is voor de werknemers door ze een baan in een van de andere vestigingen aan te bieden.

'Op zich lijkt het mooi, dat mensen hun baan niet kwijtraken. In de praktijk gaat het echter betekenen dat ze ongelooflijk veel tijd kwijt zijn aan op en neer reizen elke dag. Die tijd krijgen ze niet betaald, ze moeten zelf vervoer regelen en ze krijgen geen goede reiskostenvergoeding', zegt bestuurder Wilma Daams van FNV Bondgenoten.

De FNV wil dat er een goed sociaal plan op tafel komt met werk-naar-werkbegeleiding in de eigen regio en een ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule.

Bovendien blijkt uit eerdere reorganisaties bij deze werkgever dat mensen na een poosje hun baan alsnog verliezen. 'Het loont de moeite niet om daarvoor naar Almelo te verhuizen', zei vakbondsbestuurder Jac Couwenberg eerder daarover.

Lees ook:

FNV eist tiptop sociaal plan Zwanenberg

Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Zwanenberg

Altijd op de hoogte blijven?