Aanmelden voor de Spareribs Trophy 2024

13 februari 2024 Redactie Vleesmagazine
De winnaar van de Grote Grillworsttest is nog maar net bekend of de volgende vakwedstrijd voor slagers dient zich aan. Op 6 maart vindt de keuring voor de Spareribs Trophy 2024 plaats. Slagers kunnen zich nog steeds inschrijven voor deze vakwedstrijd.

Spareribs zijn een populair product in de slagerij en het maken van een goede sparerib vraagt om vakmanschap. Daarom organiseert brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) elk jaar deze vakwedstrijd voor haar leden. Door hun product te laten keuren door een deskundige vakjury weten ze hoe goed hun spareribs zijn.

“Ambachtelijke slagers kunnen zich nu aanmelden voor deze vakwedstrijd, exclusief voor KNS-leden”, meldt KNS op de website. “Lever jouw spareribs op tijd in en ontvang na de prijsuitreiking jouw persoonlijke juryrapport. Een plek in de top 10 kan jouw slagerij veel publiciteit opleveren. Meld je dan direct aan.”

Keuring Spareribs Trophy 2024

Op woensdag 6 maart vindt de keuring plaats bij SVO Houten. De vakjury let hierbij op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd. Dit jaar coördineert Ron Kinkelaar de keuring en Paul van Trigt begeleidt de arbitrage. In de jury zitten daarnaast slager Roy van Tilburg (de winnaar van 2023), branche erkende meesterverkoper Jessica Hoevenaars van slagerij Van de Ven en gecertificeerde keurmeesters van het Expertisecentrum voor het slagersambacht. Op 8 april, na afloop van het KNS jaarcongres, worden de winnaars bekend gemaakt.

De Spareribs Trophy is een van de drie vakwedstrijden van de KNS. De andere twee zijn De Grote Grillworst Test en De Lekkerste Bal Gehakt. Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn won 6 februari de Grote Grillworsttest. De keuring voor de Lekkerste Bal Gehakt vindt plaats in het najaar.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS)

Altijd op de hoogte blijven?