Partnerschap Schouw en Verspillingsfabriek

14 april 2016

De Verspillingsfabriek is een startende organisatie die zich richt op het terugdringen van voedselverspilling binnen de food industry. Het is een initiatief van Hutten waarbij volledige focus ligt op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Binnen dit producerende voedingsmiddelenbedrijf worden restromen voedsel verzameld, beoordeeld, verwerkt en opgewaardeerd tot food concepten.

Om te kunnen voldoen aan de strenge retail- en certificeringseisen was een ERP-pakket nodig dat dit ondervangt. Met de keuze voor Microsoft Dynamics en de food specifieke add-on SI Foodware van Schouw Informatisering legt De Verspillingsfabriek een solide basis voor de toekomst. Schouw Informatisering en De Verspillingsfabriek gaan hiermee een strategisch partnerschap aan. "Het is een ontzettend goed initiatief, waaraan wij een bijdrage gaan leveren door te ondersteunen op het gebied van automatisering", zegt John Schouw, Algemeen Directeur van Schouw Informatisering. "We willen graag investeren in deze startende onderneming en verwachten dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het is mooi om mensen met een achterstand op de markt aan de gang te krijgen en het is dan ook een uitdaging voor Schouw om ze met het pakket te laten werken."

Hoge kwaliteit dankzij SI Foodware

Schouw Informatisering ziet De Verspillingsfabriek als een zeer waardevolle aanvulling voor haar Food Community. Door dit partnerschap kan er ook door Schouw een steentje worden bijgedragen aan het tegengaan van voedselverspilling en de forse impact op het milieu. Corien Poederbach, Directeur van De Verspillingsfabriek: "De Verspillingsfabriek gaat zich IFS certificeren en legt daarmee de kwaliteitslat zeer hoog. Een goed ERP-systeem is hierbij onontbeerlijk en daarom hebben we voor SI Foodware van Schouw Informatisering gekozen."

Microsoft Dynamics® NAV en AX vormen de basis van de bedrijfsbrede software oplossingen van Schouw Informatisering. Deze worden aangevuld met de eigen standaard software specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie: SI Foodware®.

Altijd op de hoogte blijven?