Ondernemen

Deze editie van Vleesmagazine staat in het teken van ondernemen. I love it! Als klein meisje ging ik op zondag mee met mijn vader naar de winkel om ‘winkeltje’ te spelen. Toen mijn vader zei dat ik niet naar de Slagers Vak Opleiding mocht, was de teleurstelling groot. In mijn jeugd luisterde je nog naar je ouders en dus ging ik studeren. Vervolgens kreeg ik een baan in het bedrijfsleven. Een super leuke tijd heb ik gehad, maar na acht jaar ging het toch kriebelen. Ik gooide het roer om en ging ondernemen!

Nu ben ik zeven jaar aan het ondernemen. Nog geen dag ben ik wakker geworden en met tegenzin naar mijn werk gegaan. Elke dag is het uitdagend en deze uitdaging zoek ik dan ook op. Vorige maand was ik bij het event Business Boost, waar sprekers van grote bedrijven hun ervaringen met het publiek deelden. Waar wij slager-ondernemers voor onze uitdagingen staan, hebben de ‘grote’ jongens dat ook. Eén van de oprichters van de onlinesupermarkt Picnic, Michiel Muller, vertelde het mooi: ‘Ondernemen is met hele hoge pieken en hele diepen dalen.’ Het is de kunst om het vol te houden en de juiste beslissingen te nemen.

Corinne Vigreux, oprichter van TomTom, vertelde over hoe TomTom de markt veroverde, hoe ze de crisis overleefde en hoe de navigatie op de smartphone deze markt overnam. Ontzettend knap hoe TomTom nieuwe kansen in de markt heeft aangegrepen. Armin van Buuren, dj en ondernemer, vertelde hoe hij muziek maakt, hoe hij zijn werkleven met zijn privéleven combineert. Het was zo’n enthousiast verhaal, de boodschap van het verhaal was: ‘Doe wat je leuk vindt, anders houd je het niet vol.’

Of je nou slager of dj bent, je maakt lange dagen, dus dan is het belangrijk om te doen wat je leuk vindt. Soms denk ik dat ik de enige ben die af en toe eens wakker ligt, maar niets is minder waar. Of je een groot of klein bedrijf hebt, ondernemen blijft ondernemen. Verzamel de juiste mensen om je heen, doe wat je leuk vindt en ga de uitdaging niet uit de weg. Dit is niet altijd even makkelijk. Ik onderneem samen met mijn broer Walter, wij kunnen samen goed sparren over de beslissingen die we maken. Ondernemers onder elkaar geven inspiratie. Ik probeer het door de drukte altijd op te zoeken. Ik ben benieuwd waar jullie ondernemers de inspiratie vandaan halen.

Dossiers
Lees ook
Tips en tricks voor werken in de slagerij bij hoge temperaturen

Tips en tricks voor werken in de slagerij bij hoge temperaturen

De komende dagen wordt het warm in Nederland. Vandaag en morgen verwachtten meteorologen tropische temperaturen en geldt het Nationaal Hitteplan. Hoe ga je om met de hitte in de slagerij?

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Er zijn mensen die in het voorjaar de kriebels krijgen om het huis eens flink schoon te maken. In zekere zin wordt er met de Voorjaarsnota van 2022 ook flink de bezem door de fiscale wetgeving gehaald. Wat gaat er veranderen?

Webshop verplicht

Webshop verplicht

Wat zegt ze nu? ‘Webshop verplicht’? Wie denkt ze wel dat ze is, ik heb het al druk genoeg, hoor ik je denken. Toch ben ik van mening dat in de tijd waarin we ons bevinden, je als ondernemer serieus na moet denken over een webshop naast je winkel. Een webshop gaat verder dan online vindbaarheid.