01/07/09: Waarom duwen jullie ons toch steeds 'geen vlees' door de strot?

4 januari 2010 Caroline

 

Hallo Tobias,

Eindelijk mag ik eens openlijk discussiëren met een hardcore veganist als jij. Dat ben je toch? Nooit vlees, zuivel en eieren omdat je niet op een dood dier wilt kauwen, of verantwoordelijk wilt zijn voor dierenleed?

Ik wil het als eerste maar eens hebben over die anti-vleesacties die ons tegenwoordig zo door de strot geduwd worden. Met alle respect hoor, wie geen vlees wilt eten om wat voor reden dan ook, moet dat he-le-maal zelf weten.

Maar...

Waarom toch steeds ons smikkelende consumenten lastig vallen met die wereldverbeterende prietpraat?

Waarom vlees eten toch steeds gelijk stellen met de opwarming van de aarde, terwijl we allemaal weten dat dit soort klimaatveranderingen al sinds het ontstaan van de aarde aan de gang zijn en het aandeel van de mens bij de aarde-opwarming nooit echt is aangetoond of althans te verwaarlozen is? Gletsjers trekken zich al sinds 1850 terug, dat komt echt niet doordat ik elke dag een lapje vlees eet, hoor.

Waarom al die bangmakerij van overstromingen, smeltende poolkappen, de stervende aarde, alleen maar omdat (ik noem maar even voor het gemak) 'júllie' geen vlees willen eten?

Vleesloos

Dat Gent één dag heeft uitgeroepen tot vleesloze dag, vind ik een mooie prestatie van EVA. Dat hebben jullie toch maar even mooi bereikt. Ik moet trouwens wel zeggen dat jullie organisatie véél sympathieker overkomt dan onze ongenuanceerde en drammende organisaties als Wakker Dier en Partij voor de Dieren.

Maar goed, waar ik bang voor ben, is dat die ene vleesloze dag er geruisloos twee worden, dan drie en ga zo maar door. Dat de goedwillende consument die het heus 'best wel zielig' vindt voor al die biggetjes, kuikentjes, kalfjes, lammetjes en koetjes (door steeds met verkleinwoorden te werken, werk je mensen op hun gemoed, trucje van de anti-vleeslobby...), voor-ie het weet ineens géén vlees meer mag eten.

Aso's

Kijk maar naar een bericht van ons, vorige week,  met de kop 'Hamburger-eters zijn aso's'. Is er wéér een groepering die vindt dat hamburgers eten verboden moet worden, terwijl wij - na een dag hard werken - gewoon een lekker stukje vlees willen eten.

Niet dat zo'n oproep overigens werkt hoor, want ik heb diezelfde middag bij mijn Keurslager expres vier sappige mega-hamburgers gehaald. En als ik de Telegraaf-website mocht geloven, met mij nog veel meer mensen.

Ik ben dus benieuwd Tobias, wat jullie vegetariërs/veganisten toch bezielt om jullie mening aan ons op te dringen? Wij vinden vlees gewoon lekker, punt.

Ik hoop dat je mij iets wijzer kunt maken....

Groeten,

Caroline

 

Altijd op de hoogte blijven?