‘Vleeshandel P. van den Berg is een partner die met je meedenkt’

22 mei 2017 Vleeshandel P. van den Berg

Maarten Kocken van Keurslagerij Lemmers in Beneden-Leeuwen is een succesvol slager. Ieder jaar plust zijn omzet, zeker na de verbouwing begin dit jaar. Zijn passie, zijn kennis als ambachtelijk vakman en zijn team zijn belangrijke succesfactoren. Dat geldt ook voor zijn samenwerking met Vleeshandel P. van den Berg. ‘We delen dezelfde visie en vullen elkaar als partners perfect aan.’

- Sponsored content door Vleeshandel P. van den Berg -

‘Ik geloof in samenwerken. Het is de enige manier waarop je elkaar kunt versterken. Als slager en zeker als Keurslager moet je bovendien iets extra’s bieden om je te onderscheiden om in de toekomst te overleven.’

Maarten Kocken van Keurslagerij Lemmers heeft een duidelijke visie op succesvol ondernemen. ‘Samenwerking is één pijler. Ik geloof daarnaast sterk in concepten. Pork Best en Beef Best, de merkconcepten van Vleeshandel P. van den Berg, bieden mij dat extra steuntje in de rug, zodat we de klant een goed verhaal kunnen vertellen. Daarmee bieden we consumenten nog meer vertrouwen en zekerheid over de herkomst van het vlees dat ze bij ons kopen. Dat merken we ook als we ze onze folder over Pork Best en Beef Best meegeven. Daarop staat de site van Pork Best en Beef Best vermeld. Aan de hand van een filmpje kunnen klanten met eigen ogen zien waar het vlees op hun bord vandaan komt. Ik sta zelf iedere dag in de winkel en krijg nog dagelijks positieve reacties op ons kwaliteitsvlees, maar ook op de informatie die we daarover geven. Onze klanten komen ervoor terug.’

Pork Best en Beef Best

Slager-ondernemer Maarten Kocken spreekt met volle overtuigingen en met enthousiasme over Pork Best en Beef Best. Hij werkt al met Vleeshandel P. van den Berg in Dodewaard samen zolang als hij Keurslager is. En dat is ondanks zijn jonge jaren – hij is 31 – al geruime tijd. Op zijn dertiende kwam hij als afwashulp bij Keurslagerij Lemmers terecht, waar hij werd gegrepen door de liefde voor het ambacht en opklom tot chef-slager. Begin 2014 nam hij (samen met zijn vrouw Irma) de ruim 100-jarige kwaliteitsslagerij met eigen worstmakerij over van zijn voorganger André Lemmers. Lemmers bouwde in die lange periode een goede naam op en trekt klanten uit de hele regio.

Vorig jaar vierde Vleeshandel P. van den Berg zijn 15-jarig jubileum. ‘Vanaf dag één was Lemmers klant. Hij wilde het beste van het beste voor zijn klanten. Ik zet die lijn heel bewust voort. Met Pork Best en Beef Best kies ik voor kwaliteitsvlees. Van Hollandse bodem en in het geval van Beef Best zelfs uit eigen streek, want ook daarin kunnen we onze voorkeur bij Vleeshandel P. van den Berg aangeven. Klanten weten zo precies van welke veehouder hun rundvlees vandaan komt. Pork Best komt bovendien uit een gecertificeerde gesloten keten.’

Restaurant Thuis

Ribeye, biefstuk, runderlappen, hamlappen, karbonades, varkenshaas: kaartjes in de toonbank vermelden niet alleen de verschillende vleessoorten, maar ook heel duidelijk de merknaam van het rund- en van het varkensvlees. Op de toonbank liggen folders van Pork Best en Beef Best, maar ook van receptenservice Restaurant Thuis, zoals deze week het recept van de runderbavette met deskundige bereidingsadviezen voor de thuiskok die op zoek is naar inspiratie en handige tips. De slager zet het promotiemateriaal van zijn grossier bewust in. De receptenfolders liggen naast zijn nieuwe gekoelde specialiteitenkast waarin hij iedere week andere vleesspecialiteiten laat zien, zoals onder andere de genoemde bavette.

Ook op zijn eigen site informeert de Keurslager bezoekers over de merkconcepten, met een link naar www.beefbest.nl en www.porkbest.nl voor meer informatie over het vlees en de herkomst, van het bord van de consument thuis tot de wei en de stallen van de boer waar ze de tijd krijgen om op diervriendelijke wijze op te groeien. ‘Vleeshandel P. van den Berg voorziet ons van de juiste middelen en tools, zodat wij ons verhaal nog beter aan de klant kunnen vertellen. En dat gaat verder dan dit promotiemateriaal. Met het hele team hebben we onlangs een bezoek gebracht aan de nieuwe belevingsruimte van Van den Berg. Daar hebben ze ons nóg meer verteld over het verhaal achter de concepten, de inkoop, de veehouders waarmee ze samenwerken en de verwerking van het vlees. Dat was zeer leerzaam. Onze winkelmedewerkers hebben het verhaal zelf gehoord en het vlees en de diverse bereidingen ook geproefd. Ze spreken nu uit eigen ervaring en kunnen onze klanten zo nog beter informeren.’

Hoogste rendement

Beef Best is afkomstig van luxe vleesveerassen: het Verbeterd Roodbont, het Wit/Blauwe rund en Blonde d’Aquitaines, vlees met een excellente smaak, structuur en marmering. Pork Best is mals vlees met een uitstekende vet/vleesverhouding dat komt van een kruising van het Piétrain-varken en het Nederlandse Landras-varken. De varkenshouders voldoen aan alle eisen van het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. Alleen vlees van gelten komt door de selectie bij Vleeshandel P. van den Berg die puur voor smaak, kwaliteit en het hoogste rendement voor de slager gaat.

‘We kopen in op maat en werken zo veel mogelijk met halve runderen en varkens. In onze worstmakerij, met onze zelfbereide maaltijden en onze horecaleveringen kunnen we het vlees op verschillende manieren verwaarden. Iedere week gaat het om een vaste standaardlevering. Dat werkt heel prettig en vooral efficiënt.’ Dat geldt ook voor het bestellen. ‘We bestellen online, via de site, dat verloopt supersnel. En als we er een keer niet op tijd aan denken, dan herinnert Vleeshandel P. van den Berg ons eraan. We hebben een vaste contactpersoon bij de grossier, dus na verloop van tijd ken je elkaar en weet je wat je aan elkaar hebt. Bestellingen kloppen altijd en worden keurig op tijd bezorgd door eigen chauffeurs die hier al jaar en dag komen. Ze zijn vriendelijk en vertrouwd. Vleeshandel P. van den Berg houdt ons verder altijd netjes op de hoogte van prijswijzigingen en denkt proactief met ons mee, zoals rond de heropening van onze slagerij begin dit jaar. Dan belt Patrick van den Berg, de eigenaar, ons op en komt zelf met een voorstel voor enkele acties, geweldig toch?’

De kwaliteitsconcepten, de flexibiliteit, de service, de korte lijnen, de heldere communicatie en vooral dezelfde visie op samenwerken: voor Maarten Kocken zijn ze onmisbaar om als slager goed te kunnen ondernemen. ‘Nee, ik heb geen aandelen’, zegt hij lachend.

‘Het is heel eenvoudig. Je hebt elkaar nodig om allebei goed te kunnen presteren. We functioneren als het ware als elkaars verlengstuk en vullen elkaar perfect aan vanuit dezelfde overtuiging. Van den Berg heeft mooie kwaliteitsconcepten met een goed en helder verhaal. Wij willen ons onderscheiden en onze klanten voorzien van een lekker stukje vlees uit een gecertificeerde gesloten keten.’

Workshops en trainingen

Speciaal voor slagers en hun teams organiseert Vleeshandel P. van den Berg regelmatig workshops, trainingen en inspiratiebijeenkomsten. Vorig jaar bij de viering van het 15-jarig jubileum openden ondernemers Patrick en Hillegonda van den Berg de nieuwe hiervoor ingerichte belevingsruimte binnen hun bedrijf, dat is gevestigd in Dodewaard, op het bedrijventerrein langs de A15. In de grote keuken met geïntegreerde Big Green Egg kunnen bezoekers met elkaar van gedachten wisselen , koken en gezamenlijk van een maaltijd genieten. De groothandel voorziet een snel groeiend aantal slagers en worstmakers in heel Nederland van kwaliteitsvlees – Pork Best en Beef Best – afkomstig uit kleinschalige en duurzame ketens. Doel is slagers daarmee onderscheidend vermogen te bieden.

Altijd op de hoogte blijven?