Hoe kies je het juiste slagersschort?

7 december 2022 partner content

Slagersschorten kopen moeten niet lichtvaardig worden opgevat. In feite is een goed slagersschort voor jou en je personeel misschien wel een van de moeilijkste uitrustingsstukken om te vinden voor je slagerij. Niet alleen beschermt een goed schort je kleding tegen vlekken en morsen, maar het helpt je ook om veilig en stijlvol je werk te doen. Dit is bij de schorten bedrukken al helemaal het geval! In deze gids gaan we dieper in op wat een goed slagersschort is, en laten we je ook zien hoe je het juiste schort kiest. Niet alle bedrukte schorten zijn namelijk geschikt voor slagers! 

Stijlvol

Hoewel een slagersschort in de eerste plaats een gebruiksvoorwerp is, betekent dat niet dat het niet stijlvol kan zijn. Veel slagers zijn trots op hun uiterlijk en kiezen schorten die hun persoonlijke stijl en de identiteit van hun slagerij weerspiegelen. Er zijn allerlei verschillende stijlen slagersschorten om uit te kiezen die je vervolgens ook nog eens een eigen ontwerp kunt geven, net als wat mogelijk is bij keycords bedrukken. Schouderbandschorten zijn populair bij mannen, terwijl vrouwen vaak de voorkeur geven aan heupschorten, maar uiteindelijk is het allemaal een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. 

Gemakkelijk schoon te maken

Het schoonmaken van een slagersschort is om twee redenen belangrijk. Ten eerste voorkomt het de verspreiding van bacteriën. Ten tweede helpt het om het schort er op zijn best en representatief uit te laten zien voor je klanten. Enkele van de beste materialen om gemakkelijk te reinigen zijn nylon en plastic, bij bedrukte keycords is dit ook het geval. Deze materialen kunnen gemakkelijk worden afgeveegd met een vochtige doek, en ze drogen snel, maar ze zijn ongelooflijk zweterig en dus ongemakkelijk om te dragen. Houd hier rekening mee bij het kopen en bedrukken van nieuwe slagersschorten!

Duurzaam materiaal

Een ander belangrijk kenmerk van een bedrukt slagersschort is dat het gemaakt moet zijn van duurzaam materiaal. Slagers worden namelijk voortdurend blootgesteld aan scherpe messen en ander gereedschap, dus ze hebben een schort nodig dat bestand is tegen regelmatige slijtage. Enkele van de meest populaire materialen voor slagersschorten zijn leer en Kevlar. Leren bedrukte slagersschorten en keycords zijn meestal het duurst, maar ze zijn ook het duurzaamst.

Comfortabel

Slagers brengen veel tijd op hun voeten door, dus het is belangrijk een bedrukt schort te kiezen dat comfortabel zit. Dit betekent dat het schort licht en niet te volumineus moet zijn. Het moet ook verstelbare riemen hebben, zodat je de pasvorm kunt aanpassen. Veel slagers geven de voorkeur aan kruisschorten met schouderbanden, omdat die het gewicht gelijkmatiger verdelen en de nek niet belasten tijdens lange werkdagen.

Meerdere zakken

Een ander belangrijk kenmerk van een slagerijschort voor veel slagers is dat het meerdere zakken moet hebben om snel en gemakkelijk toegang te hebben tot hun gereedschap, en het hebben van meerdere zakken maakt het gemakkelijker om alles georganiseerd te houden. Bij het kopen en bedrukken van de schorten moet je dus rekening houden met het aantal zakken. Zo kunnen zelfs de bedrukte keycords opgeborgen worden in het slagersschort.

Altijd op de hoogte blijven?