AVO inspireert de slager met lekkere en verrassende recepten, zoals dit recept voor Geglaceerd Japans Buikspek.
Benodigdheden (p/kg vlees)
- 1.000 kg IJswater
- 0,100 kg Spritzmittel SB 684501
- 0,050 kg NPZ
- Varkensbuik, zb/zzw
- 0,030 kg Indian Steak Gewürz 9013601
- 0,010 kg Cochenille 560200
- Japanse Sesamsaus 2729500
Werkwijze
- Maak een pekel met het ijswater, de Spritzmittel SB en de NPZ.
- Injecteer de varkensbuik 10% met deze pekel.
- Tumbel de buik tot de pekel is opgenomen.
- Weeg 30gr/kg Indian Steak Gewürz en 10gr/kg Cochenille per kg buik af en meng ze door elkaar. Wrijf hiermee de buik in. Laat minimaal 1 dag doortrekken, het liefst onder vacuum.
Bereiding
- Stap 1: Gaar de buik op 110°C met 20% vocht tot kern 68°C.
- Stap 2: Snijdt de buik in gewenste stukken, smeer ze in met de Japanse Sesamsaus, grill de stukken buik op 155°C voor 10-15 minuten.
Lekker bij de borrel, warm en aan plakjes, of als vleeswaar en als onderdeel van een Oosterse maaltijd met rijst of noodles !
Tip: Snijd aan reepjes en meng met de Babi Pangang Saus ( art.nr. 2741301 ).
Ga voor meer recepten naar de website van AVO.