Braziliaanse Biefstukjes

Braziliaanse biefstukjes_recept AVO

Benodigdheden:

  • 1,000 kg Bief medaillons 
  • FW Brasil Pepper Saus (881750)
  • 0,100 kg Lafiness Smoked Bell Pepper Premium (2817401
  • Plakjes kaas, in 6 stukjes per plak
  • Rode ui, gehalveerd, plakjes
  • Deko: bieslook, gesneden
  • Alu sleetjes

Werkwijze:

  • Marineer de biefstukjes met de Lafiness Smoked Bell Pepper Premium.
  • Maak in alu sleefjes een sausspiegel met de Brasil Pepper Saus.
  • Verdeel de medaillons over de sleefjes ( 4 a 5 stuks per sleetje ).
  • Leg op elk biefstukje een plakje kaas en plakje rode ui.
  • Strooi er wat fijngesneden bieslook overheen.

Bereiding:

10-12 Minuten op 160°C.

Ga voor meer recepten naar de website van AVO.

Dossiers
Lees ook
Viaanse stoofschotel

Viaanse stoofschotel

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Viaanse ovenschotel.

De recepten van 2021

De recepten van 2021

In elk nummer van Vleesmagazine delen ambachtelijke slagers een recept met onze lezers. Welke recepten kwamen er in 2021 voorbij? Een overzicht.

Boerensnijpaté met blokrand

Boerensnijpaté met blokrand

Bij de benaming van paté wordt vaak alleen gedacht aan een zacht smeerbaar product met daarin een groot deel lever (30-40%). Vanuit de Franse charcuterie werden deze productkenmerken vooral ook toegeschreven aan terrines en galantines.