'Van Rooi sluit Van Pelt Hellevoetsluis

13 augustus 2012 Tom van der Meer

HELMOND - Van Rooi Meat sluit vrijdag de voormalige vestiging van Van Pelt Vlees in Hellevoetsluis. De medewerkers moeten voortaan met busjes elke dag naar het 113 kilometer verderop gelegen Scherpenzeel.

HELMOND - Van Rooi Meat sluit vrijdag de voormalige vestiging van Van Pelt Vlees in Hellevoetsluis.

Alle voorverpakkingswerkzaamheden worden overgebracht naar de andere Van Pelt-vestiging in Scherpenzeel, melden werknemers van Van Pelt tegen Meat & Meal. Van Rooi nam Van Pelt Vlees vorig najaar over, nadat het bedrijf faillissement had aangevraagd. Toen werd ongeveer de helft van het personeel ontslagen.

De vestiging in Scherpenzeel ligt 113 kilometer verderop, op de Veluwe. De circa veertig overgebleven werknemers uit Hellevoetsluis moeten hier elke dag met busjes naartoe.

Brief

FNV-bestuurder John Klijn zegt tegen Meatandmeal.nl dat leden hem ook hebben geïnformeerd over de sluiting. Van Van Rooi zelf heeft de vakbond niets gehoord. 'Bovendien heeft Van Rooi het pas een week van te voren aan de medewerkers bekendgemaakt.'


Op een brief, met vragen over de gang van zaken, aan directeur Marc van Rooi heeft Klijn tot op heden ook niets gehoord.

Arbeidsvoorwaarden

Het is de vakbond onder meer onduidelijk of alle arbeidsvoorwaarden intact blijven, of de extra reistijd voor 100 procent wordt gecompenseerd. 'En wat er gebeurt als medewerkers naar de dokter of de tandarts moeten of te laat zijn?'


Reistijd

Verder wordt bij bedrijfsvervoer uitgegaan van drie uur reistijd. 'Dat is natuurlijk - zeker ’s middags - absolute flauwekul. En hoe wordt de lengte van de werkdag? Wordt nog maar vijf uur gewerkt of moeten ze toch acht uur werken waardoor de totale werkdag op elf uur uitkomt? En zijn dit dan overuren?', vraagt Klijn zich af.


Ook wil hij weten wat er gebeurt met de mensen die niet meewillen naar Scherpenzeel. 'Worden zij ontslagen? En hoe zit het dan met de ontslagvergoeding?'

Klijn waarschuwt Van Rooi dat hij wettelijk verplicht is om de mensen die naar Scherpenzeel gaan 100 procent te compenseren voor de reistijd. 'En de totale lengte van de werkdag mag niet worden aangetast.'

Reactie

Ondanks herhaalde pogingen van Meat & Meal voor een reactie van Van Rooi op de sluiting van Hellevoetsluis, is directeur Marc van Rooi niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook:

ProMessa, Geertsen en Van Pelt exit bij Spar (23 april 2009)

Alle berichten over het faillissement en de overname van Van Pelt Vlees:

25-09-2008 - Van Rooi Meat saneert direct bij Van Pelt 

25-09-2008 - Overstap Plus naar Vion nekslag voor Van Pelt

24-09-2008 - Personeel Van Pelt verslagen en boos

24-09-2008 - Van Pelt failliet door afhaken grote klant

24-09-2008 - 'Van Rooi neemt Van Pelt over'

23-09-2008 - Van Pelt Vlees gaat doorstarten

22-09-2008 - Van Pelt Vlees in surseance

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Van RooiAltijd op de hoogte blijven?