Tewarie weg bij Laurus

13 augustus 2012 redactie

Kenaad TewarieDEN BOSCH – Kenaad Tewarie is weg bij supermarkt concern Laurus. Bij Laurus was hij de hoogst verantwoordelijke voor de financiën.Vóór Laurus was Tewarie financieel directeur bij runderslachterij Weyl.

Tewarie stapt eind dit jaar op, maar heeft zijn huidige functie per direct neergelegd. Hij blijft zich de komende maanden bezighouden met de afronding van de verkoop van Edah- en Konmar-vestigingen. Tewarie wordt opgevolgd door Rob van der Hoek, Hij was eerder in financiële functies werkzaam bij het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf Sara Lee en bij koekjesfabrikant United Biscuits. Verder werkte hij bij printmachinefabrikant Océ.

Een woordvoerder van Laurus wilde geen toelichting geven op de reden voor het besluit om Tewarie te vervangen. Hij was de enig overgebleven bestuurder uit het Konmar-tijdperk. Twee weken geleden stapte bestuursvoorzitter Harrie Bruijniks op.

Tewarie werd in het voorjaar van 2001 aangesteld vlak voor het vertrek van Ole van der Straaten, die verantwoordelijk was voor de mislukte ombouwoperatie van alle supermarktformules, waaronder Edah en Super de Boer, naar Konmars.

Door de mislukte Konmar-operatie is het supermarktconcern in zwaar weer terecht gekomen. Nu moet de onderneming alles uit de kast halen om te overleven.

In de branche werd niet echt met verbazing gereageerd op het vertrek van Tewarie. 'Het is natuurlijk vreemd dat Bruijniks opstapt, terwijl de verantwoordelijke voor het financiële stuk aanblijft', aldus Jan-Willem Grievink van het Erasmus Food Management Instituut. 'Het komt niet onverwacht, maar het is niet goed voor wat er overblijft van Laurus. Ik denk niet dat de organisatie overleeft. De supermarktketen Super de Boer blijft wel overeind.'

Ook volgens supermarktkenner Gerard Rutte zat het er wel in dat Tewarie zou vertrekken. 'Hij zat er al heel lang en hij was de enig overgebleven bestuurder uit het Konmar-tijdperk. Hij had al veel eerder weg moeten zijn.' Bankanalisten reageerden evenmin verbaasd op het vertrek van Tewarie.

Lees ook:
Overname Edah door Sligro en Sperwer afgerond

Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
alle berichten over Laurus

Altijd op de hoogte blijven?