Slager Henco leidt in Spare Ribs Trophy

13 augustus 2012 Edwin Rensen

LEIDEN - De eerste ronde van de Spare Ribs Trophy is van start gegaan. Er is een voorlopige top 5. Slager Henco uit Leiden gaat aan kop.

LEIDEN - De eerste ronde van de Spare Ribs Trophy is van start gegaan. Er is een voorlopige top 5. Slager Henco uit Leiden gaat aan kop.

De jury kwam donderdag 5 mei bij elkaar om 75 spareribs te keuren. Ondertussen waren de keuringsactiviteiten te volgen op facebook en op twitter.

De jury (Rien Bezooijen, Bert de Jonge en Piet van den Berg) beoordeelde kleur, geur en vorm en afwerking. Ook werd gekeken naar de aantrekkelijkheid in koude staat. Juryvoorzitter Piet van den Berg: 'Een prima eerste ronde. De smaak van veel spareribs was goed. Aandachtspunt zijn nog de vorm en afwerking van de sparerib.'

De voorlopige top-5:

1 Slagerij Henco, R. Roffelsen, Leiden
2 Keurslager Schutjes, Joris Schutjes, Son
3 Keurslager Beverdam, M.A. Mol, Rijssen
4 Slagerij Rien van der Vliet, Rien van der Vliet, Utrecht
4 Gildeslager Zumbrink, B. Zumbrink, Cothen
5 Keurslagerij Arnold Daals, Arnold Daals, Winterswijk

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). Na de tweede ronde, die plaatsvindt op 19 mei, wordt bepaald welke spareribs het hoogste hebben gescoord. Het hoogste cijfer uit beide rondes telt. Alle slagers die hebben meegedaan ontvangen hun juryrapport thuis. Aanmelden voor de tweede ronde kan nog tot 13 mei bij de KNS.

 

Altijd op de hoogte blijven?