Robot maakt pizza

attachment-001_food-image-VLS6531I01

ROVERETO - De Italiaanse ondernemer Claudio Torghele heeft een pizza-automaat ontwikkeld die in 3 minuten van verse ingrediënten een pizza maakt.

ROVERETO - De Italiaanse ondernemer Claudio Torghele heeft een pizza-automaat ontwikkeld die in 3 minuten van verse ingrediënten een pizza maakt.


De ’pizzarobot’ met de naam Let’s Pizza, gaat grondig te werk. Na het inwerpen van munten, voegt hij bloem toe aan water, kneedt het deeg, doet de verse ingrediënten erop en bakt hem af.


Door verschillende kijkraampjes kunnen klanten het hele bereidingsproces volgen. Dat meldt The New York Times.


Torghele kreeg het idee toen hij in Amerika bij een pastafabrikant werkte.


Hij begon, met steun van een Nederlands investeringsfonds, eigen kapitaal en geld van vrienden, met een prototype dat diepvriespizza’s maakte.


In 2003 testte hij met hulp van Unilever twintig machines in Duitsland.


Omdat de Amerikaanse markt moeilijk te veroveren is, legt hij zich in de eerste plaats toe op Italië en buurlanden.


Vanaf 3,50 euro hebben klanten de keuze uit een pizza margherita, bacon, ham of groenten.


Lees ook:

Pizzabakkers van fooien naar tropen (13 januari 2009)

Uitbeenrobot in nieuwe samenwerking (19 februari 2008)

Lees ook
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...