Opening fabriek voor plantaardige eiwitten

hand-met-kroos-verkleind

Rubisco Foods opende op 5 maart een nieuwe fabriek waar plantaardige eiwitten geproduceerd worden uit waterlinzen (voedselveilig geproduceerd eendenkroos) en plantaardige reststromen.

In deze nieuwe fabriek produceert Rubisco Foods functionele plantaardige eiwitconcentraten en andere plantaardige ingrediënten voor de levensmiddelenindustrie. Als grondstoffen voor deze fabriek, met een verwerkingscapaciteit van 1200 kilogram per uur, worden producten van lokale telers en plantaardige reststromen van lokale bedrijven gebruikt.

Waterlinzen

Deze nieuwe range van ingrediënten is plantaardig, natuurlijk, clean label, duurzaam en biologisch (Skal) gecertificeerd en dus te gebruiken voor de levensmiddelenindustrie die producten ontwikkelt voor deze groeiende markt. Denk bijvoorbeeld aan eiwitconcentraat van waterlinzen. Dat heeft een eiwitpercentage tot 75 procent en een aminozuursamenstelling vergelijkbaar met wei, een ingrediënt voor vleesvervangers en eiwitshakes.

Een ander ingrediënt is eiwitconcentraat van de reststromen van uien. De van nature aanwezige umami-smaakstoffen in ui werken als een natuurlijke smaakversterker. Dit maakt het een geschikt ingrediënt voor zoutreductie.

De vezels uit deze fabriek zijn koolhydraatarm en glutenvrij.

Lees ook
Meatless Farm start crowdfunding

Meatless Farm start crowdfunding

Meatless Farm start een crowdfunding. Onder de noemer ‘verdeelt de M...F... taart' geeft de producent van vleesvangers consumenten een kans om aandelen te kopen. Het bedrijf geeft voor het eerst aandelen uit voor individuele beleggers. Dit gebeurt via het crowdfunding platform Crowdcube.

Meatless Farm opent productielocatie in Nederland

Meatless Farm opent productielocatie in Nederland

Meatless Farm opent een nieuwe productielocatie in Nederland. Hiervoor gebruikt de Britse producent van vleesvervangers de productielocatie van Van Loon Group in Almere. Hiermee verhoogt Meatless Farm de productiecapaciteit met 25 procent.

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

De Dutch Weed Burger verbindt zich aan het Livekindly Collective, een collectief van plantaardige voedingsbedrijven. The Dutch weedburger, dat zeewier als hoofdingrediënt gebruikt, is het vijfde merk dat zich aansluit bij het collectief. Eerder namen The Fry Family Food Co., LikeMeat, Oumph! en No Meat dezelfde stap.