DSM opent vernieuwde productielijn voor verpakkingsmateriaal in Emmen

dsm logo web

Koninklijke DSM opent donderdag 24 maart de vernieuwde productielijn van het hoogwaardig verpakkingsmateriaal Akulon XS in DSM’s Engineering Plastics fabriek in Emmen. Hiermee verviervoudigt DSM de productiecapaciteit van Akulon XS. Door deze folie blijven onder meer vlees en kaas langer houdbaar.

De wereldwijde behoefte van producenten en consumenten om voedselverspilling tegen te gaan en de houdbaarheid van voedingsmiddelen verder te verlengen groeit. Met hoogwaardige, innovatieve verpakkingsmaterialen speelt DSM met succes in op deze trend. Akulon XS wordt geproduceerd bij DSM in Emmen en verkocht aan levensmiddelen- en verpakkingsbedrijven over de hele wereld.

Henk Brink, Gedeputeerde Provincie Drenthe: ‘Ik ben bijzonder verheugd met een bedrijf als DSM dat zowel direct als indirect zorgt voor werkgelegenheid in de regio. Dat is goed voor onze samenleving in de regio en past naadloos bij de allerhoogste prioriteit van de provincie Drenthe, banen en werkgelegenheid.’

DSM investeringen in Nederland

Hoewel de grootste groei de komende jaren veelal buiten Europa zal plaatsvinden blijft DSM ook in de toekomst investeren in Europa en Nederland. In 2015 is de helft van DSM’s totale onderzoeksbudget uitgegeven in Nederland.

Atzo Nicolaï, president DSM Nederland: ‘Door de combinatie van innovatie, duurzaamheid en het blijven investeren in onderzoek, ontwikkeling en productie bouwen we in Nederland en Europa onze unieke concurrentie positie wereldwijd uit.’

Lees ook
Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.

The New Plant kiest voor duurzaam denken van MULTIVAC

The New Plant kiest voor duurzaam denken van MULTIVAC

Onlangs heeft The New Plant twee verpakkingslijnen, compleet met robots en een etiketteer- en markeringssysteem in gebruik genomen. De twee slimme dieptrekmachines van MULTIVAC zijn in staat om effectief te produceren.

Kipster breidt uit naar Verenigde Staten

Kipster breidt uit naar Verenigde Staten

Kipster breidt uit naar de Verenigde Staten. Vandaag, 11 oktober 2021, start de bouw van vier boerderijen in de Indiana. De Kipster eieren en vlees liggen voor Kerst 2022 in de schappen van de Amerikaanse supermarktketen Kroger.