DSM opent vernieuwde productielijn voor verpakkingsmateriaal in Emmen

Koninklijke DSM opent donderdag 24 maart de vernieuwde productielijn van het hoogwaardig verpakkingsmateriaal Akulon XS in DSM’s Engineering Plastics fabriek in Emmen. Hiermee verviervoudigt DSM de productiecapaciteit van Akulon XS. Door deze folie blijven onder meer vlees en kaas langer houdbaar.

De wereldwijde behoefte van producenten en consumenten om voedselverspilling tegen te gaan en de houdbaarheid van voedingsmiddelen verder te verlengen groeit. Met hoogwaardige, innovatieve verpakkingsmaterialen speelt DSM met succes in op deze trend. Akulon XS wordt geproduceerd bij DSM in Emmen en verkocht aan levensmiddelen- en verpakkingsbedrijven over de hele wereld.

Henk Brink, Gedeputeerde Provincie Drenthe: ‘Ik ben bijzonder verheugd met een bedrijf als DSM dat zowel direct als indirect zorgt voor werkgelegenheid in de regio. Dat is goed voor onze samenleving in de regio en past naadloos bij de allerhoogste prioriteit van de provincie Drenthe, banen en werkgelegenheid.’

DSM investeringen in Nederland

Hoewel de grootste groei de komende jaren veelal buiten Europa zal plaatsvinden blijft DSM ook in de toekomst investeren in Europa en Nederland. In 2015 is de helft van DSM’s totale onderzoeksbudget uitgegeven in Nederland.

Atzo Nicolaï, president DSM Nederland: ‘Door de combinatie van innovatie, duurzaamheid en het blijven investeren in onderzoek, ontwikkeling en productie bouwen we in Nederland en Europa onze unieke concurrentie positie wereldwijd uit.’

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Duurzame innovaties bij de slager

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook bij de slager. Reden voor Koninklijke Nederlandse Slagers om stil te staan bij de duurzame innovaties in de branche. Zoals producten gemaakt van reststromen uit de worstmakerij, hybride producten, en de onlangs ontwikkelde plantaardige grondstoffengel.

Minister Van der Wal bezoekt Nederland Vleesland op Grüne Woche

Minister Van der Wal bezoekt Nederland Vleesland op Grüne Woche

In Berlijn startte op 20 januari de vakbeurs Grüne Woche. Minister Christianne van der Wal-Zeggelink van Stikstof bezocht hier de stand van Nederland Vleesland. Voorzitters van de deelnemende partijen praatten de minister bij over dit initiatief.

Minder EU-subsidie voor promotie vlees in 2022

Minder EU-subsidie voor promotie vlees in 2022

Europa gaf in 2022 minder subsidie aan vleesreclames. Europese Commissie minderde de steun voor de promotie van vlees met zo’n 14 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van dierenwelzijnsorganisatie Dier&Recht.