Dit zijn de beste plantaardige vleesvervangers!

22 februari 2022 Commerciële partner

BEDRIJFSINFORMATIE | Of je nu om persoonlijke of gezondheidsredenen vegetarisch gaat eten, het kan lastig zijn om te beginnen. Maak de overgang makkelijker met de beste vleesvervangers, waaronder tofu, tempeh, seitan en meer. Het is van belang om deze ingrediënten stuk voor stuk met elkaar te vergelijken voordat je kiest waar je gebruik van gaat maken in je favoriete recept als vervanger van het vlees. Helaas kun je niet net als bij sim only vergelijken hier een site voor gebruiken, je zult de vergelijking dus zelf moeten doen. Wel is het hoe dan ook van belang om de onderstaande plantaardige vleesvervangers hierin mee te nemen!

Seitan

Seitan is gemaakt van vitale tarwegluten en is een sappige vleesvervanger met een textuur die vergelijkbaar is met die van kip. Seitan is van zichzelf al vrij smakeloos, dus het bevat vaak sojasaus, smaakmakers, kruiden en voedingsgist voor extra smaak. Probeer het gemengd in een stoofpot, versnipperd in taco's of gemarineerd en gegrild zonder iets erbij.

Tofu

Vegetarisch of niet, je hebt vast wel eens gehoord van tofu als vleesvervanger. Deze eiwitbron op basis van soja is verkrijgbaar in verschillende niveaus van stevigheid, van zijdezacht tot superstevig. Tofu is ontworpen om de smaak van sauzen en bijbehorende ingrediënten op te nemen en kan worden gebruikt in roerei, smoothies, roerbakgerechten en andere tofu-recepten. Bekijk ook de gezondheidsvoordelen van tofu. Wel is het van belang om geen fouten te maken als je tofu gebruikt in een gerecht, veel mensen doen dit namelijk wel. 

Hamburgers

Vervangende vleesproducten, zoals de Beyond Burger en Impossible Burger, hebben een lange weg afgelegd. In de huidige markt vind je plantaardige hamburgers met dezelfde textuur en smaak van rundvlees - en sommige "bloeden". Je kunt ook plantaardige hamburgers vinden die zijn gemaakt met groenten, bonen en linzen. Met deze plantaardige hamburgers is het dan ook logischer dat Nederlanders hedendaags minder vlees eten

Tempeh

Net als tofu, is tempeh ook op soja gebaseerd (en eiwitrijk - het is een van de voedingsmiddelen met meer eiwitten dan een ei). Het is dicht met een nootachtige smaak en kan gemakkelijk zijn vorm behouden. Tempeh smaakt heerlijk gestoomd, gegrild, gebakken, gebakken en meer. Probeer het op een broodje, in blokjes bovenop een salade of zelfs op spiesjes.

Bonen en kikkererwten

Vegetariërs kennen en houden van bonen en kikkererwten in salades, bladerdeegmaaltijden, Mexicaanse gerechten of gepureerd tot een van de beste hummusrecepten. Ze zijn een hoofdbestanddeel van het dieet dat goedkoop, gemakkelijk en snel te bereiden is.

Jackfruit

Als je trek hebt in pulled pork, is het tijd om jackfruit eens te proberen. Dit tropische fruit bootst de textuur van je favoriete barbecuevlees na, en als je het in saus smeert, is het bijna onmogelijk om het verschil te zien met pulled pork. Je zult het echt heerlijk vinden!

Linzen

Of je ze nu kant-en-klaar koopt uit een blikje of ze goed moeten laten weken, linzen zijn een essentieel onderdeel van een plantaardig dieet. Ze hebben een aardse textuur en smaken heerlijk in taco's, graanschalen, soepen en andere vegetarische linzenrecepten. 

Altijd op de hoogte blijven?