Whitepapers

Checklist: dit moet een slager weten over zijn inkoop

checklistWat verwacht de consument van u als ambachtelijke slager? Heeft u het antwoord op al hun vragen? Deze checklist brengt u in vijf stappen dichterbij de antwoorden…
Wat verwacht de consument van u als ambachtelijk slager?

Heeft u het antwoord op alle consumentenvragen? Maak gebruik van deze praktische checklist “Toekomstbestendig in vijf stappen”:

1. Lekker kwaliteitsvlees
2. Veilig vlees uit geborgde keten
3. Vlees waarvan herkomst duidelijk is
4. Vakkundige tips om het vlees te bereiden
5. Juiste prijs-kwaliteitsverhouding

Ga hier naar de checklist

Transportbanddesinfectie met UVC-licht

Desinfecteert u transportbanden nog met water en chemicaliën?
Oppervlakte contact is één van de meest voorkomende oorzaken waardoor vlees besmet kan raken met bacteriën, schimmels, gisten en virussen. Een slechte productkwaliteit als gevolg van besmetting kan funest zijn voor uw naam als goede leverancier.

uvc

Vaak veroorzaken transportbanden deze besmetting. Vleesverwerkers zorgen natuurlijk dat ze van tijd tot tijd schoongemaakt en gedesinfecteerd worden met water en chemicaliën. Zo’n tussentijdse schoonmaak vermindert de kiemgetallen, maar zorgt ook voor capaciteitsverlies, terwijl de daadwerkelijke ontsmetting soms nog steeds te wensen overlaat.

Het kan ook anders, door desinfectie met UVC-licht. Effectief, voordelig en milieuvriendelijk.

Het toepassen van UVC-banddesinfectie verkleint voedselveiligheid risico’s, verbetert de productiekwaliteit én levert geld op, omdat er minder productiestops nodig zijn. Lees in dit dossier meer over de werking van UVC-licht, de testresultaten bij vlees en vleesversnijder en de voordelen van UVC-licht.

Download hier de whitepaper