Vegetarische Slager: gehakt wordt gehackt

De Vegetarische Slager past enkele van haar productnamen aan na klachten uit de vleessector en Kamervragen.

'Doordat De Vegetarische Slager producten maakt die in smaak, textuur en bite steeds moeilijker van vlees te onderscheiden zijn, en door de stormachtige groei van 1 tot meer dan 500 verkooppunten binnen 2 jaar, vrezen sommige vertegenwoordigers van de vleessector voor verwarring,' stelt Jaap Korteweg namens De Vegetarische Slager. Om die vrees weg te nemen heeft De Vegetarische Slager besloten haar vegetarisch gehakt voortaan aan te duiden als ‘gehackt’ De toevoeging 100% vegetarisch maakt duidelijk dat er geen dieren voor gedood zijn, wat ook duidelijk wordt uit het logo van ‘De Vegetarische Slager’. Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager geeft in onderstaande video tekst en uitleg.

Lees ook
ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.

Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Het afgelopen jaar is het aantal winkels voor het eerst sinds 2010 toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er zijn vooral winkels die voedingsmiddelen verkopen bijgekomen, zoals supermarkten, (banket)bakers, slijterijen en viswinkels.

Slagersgehakt magerder dan supermarktgehakt

Slagersgehakt magerder dan supermarktgehakt

De Consumentenbond bracht 25 april het nieuws naar buiten dat mager rundergehakt in de supermarkt soms vetter is dan shoarma of spareribs. Dit geldt niet voor het gehakt van de slager, meldt Koninklijke Nederlandse Slagers.