Markt voor ganzenvlees

AMSTERDAM - Volgens verschillende slagers, poeliers en restauranthouders is er in Noord-Holland behoefte aan het lekker klaargemaakte vlees van afgeschoten ganzen.

AMSTERDAM - Volgens verschillende slagers, poeliers en restauranthouders is er in Noord-Holland behoefte aan het lekker klaargemaakte vlees van afgeschoten ganzen.

De provincie Noord-Holland wil dit nog nader laten onderzoeken. Er zijn steeds meer ganzen in de provincie, die voor schade zorgen in de landbouw. Daarom mogen ze worden afgeschoten. De provincie wil echter bekijken of er een alternatief is voor het doelloos dumpen van de vogels in de kliko. Zoals opeten. RTV Noord Holland ging op onderzoek uit.

 

 

Lees ook
Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...

KNS: ‘Slagers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown’

KNS: ‘Slagers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown’

In de media valt het woord ‘lockdown’ steeds vaker. Dit roept bij veel slagers vragen op. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de slagerijen open kunnen blijven, net als eerder dit jaar.‘Vanaf het begin doen wij er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen in het naleven van de maatregelen,...