Texelse lamsbout

1 juli 2012

Recept afkomstig van Kees Moormann

Ingrediënten:

  • 1 Texelse lamsbout van 2 kilo
  • Worcestersaus
  • zout
  • 2 eetlepels bloem
  • gemalen zwarte peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 175 gram engelse mosterd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden celsius/gasstand 3. bestrooi het lamsvlees royaal met zout en peper. Smeer de bout vervolgens helemaal in met mosterd en bestrooi hem met een dun laagje bloem. Leg de bout daarna in een braadslee. Verdeel de in plakjes gesneden teentjes knoflook over de bovenkant. Druppel de worcestersaus er naar smaak overheen.

Rooster het vlees onafgedekt in de voorverwarmde oven tot de gewenste gaarheid (ongeveer twintig minuten per 500 gram voor medium rare). Leg de bout daarna op een warme schaal en gebruik het braadvet om met wat bloem en water een jus te maken. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Altijd op de hoogte blijven?