Lamsvlees met massala

1 juli 2012

Recept afkomstig van slager Freek Schell

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo in stukjes gesneden lamsschouder zonder been
  • massala kerrie
  • olijfolie
  • braadboter
  • 0,5 liter bouillon
  • zout
  • peper
  • sambal
  • bloem
  • 3 rode uien
  • 6 teentjes knoflook
  • koksroom
  • bosje selderij
  • 3 uien
  • 1 courgette
  • 1 aubergine

Bereiding:

Lamsvlees vermengen met bloem. Uien in grove stukken snijden, daarna glazig maken en apart houden. Lamsvlees op hoog vuur aanbraden in half olijfolie en half braadboter. Als het bruin begint te worden, de gesneden knoflook en massala kerrie erbij voegen en even laten meebakken. Voeg vervolgens uien, sambal, bouillon, peper en zout toe. Drie kwartier door laten garen. Gooi er tijdens de laatste tien minuten een flinke scheut room doorheen. Strooi er voor het opdienen een hand gesnipperde selderij overheen.

Voor de groene salade: uien, courgette en aubergine in parten snijden en apart bakken. Daarna bij elkaar doen, beetje ketjap toevoegen, belegen kaas erover en vijftien minuten in de oven op 200 graden Celsius.

Wijnadvies: een lekkere Côtes du Langedoc of Corbières.

Altijd op de hoogte blijven?