Kipgrillworst

14 maart 2019

Slager Jan Nederland houdt regelmatig restjes kip en kalkoen over, zoals stukjes, lapjes en vel. Om niets te verspillen maakt hij daar kipgrillworst van. Hieronder zijn recept.

Ingrediënten:

  • 10 kg kip/kalkoen waarvan 2 kg vel
  • 1 liter water
  • Kleurzout (colorozo) 16 gr/kg
  • Kruiden: peper, foelie, ui, totaal 5 gr/kg
  • Superstim: 3 gr/kg
  • Aardappelzetmeel: 10 gr/kg
  • Kippenbouillonpoeder, voor meer kip-smaak; 5-10 gr/kg
  • Eventueel peterselie

Worstmaken:

Draai het vlees én maal in de mengmolen. Voeg het water toe. Meng de kruiden, superstim, meel, bouillonpoeder en coloroso door het mengsel. Kook het vleesmengsel en laat afkoelen. Doe het mengsel in de stopmachine en vul (plastic) kunstdarmen met het worstmengsel. Voor kleine worstjes de kleine stopper gebruiken. Laat rusten. Om de dikke worsten af te grillen, de kunstdarm verwijderen en de worst insmeren met
(ketjap)marinade. De kleine worstjes kunnen op verschillende lengte gemaakt worden. Draai er een plakje spek omheen of smeer ze in met marinade. Grillen op 200 graden Celsius, 20 minuten. De kleine worstje zijn in 10 minuten gaar.

Altijd op de hoogte blijven?