Hamburgers op de barbecue

1 juli 2012

Recept afkomstig van slager Richard Gelsema

Ingrediënten:

  • Rund- en varkensvlees
  • Hamburgerkruidenmelange Setz-Apart specerijen uit Groningen

Bereiding:

Maak deeg van rund- en varkensvlees. Stop dit half om half gehakt in de menger. Voeg per kilo vlees honderd gram hamburgerkruidenmelange toe. Maak van het gemarineerde deeg balletjes van 125 gram. Sla de balletjes plat. Wel de hamburgers drie kwartier in de kookketel op 78 graden Celsius. “Na drie kwartier wellen heb je mooi voorgegaarde hamburgers”, vertelt Gelsema. “De barbecueworst bereid je op dezelfde manier. Dan werk je ook met gehaktdeeg. Je brengt de worsten op smaak met bijvoorbeeld Duitse braadmix of met kerrie. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om een avondje barbecuen tot een culinair groot feest te maken.”

Altijd op de hoogte blijven?