Gegarandeerd succes met dit heerlijke BBQ-recept

8 juni 2023 Jumbo Jumbo

Tover jij in de zomer het liefst elke avond de barbecue tevoorschijn? Dan heb je waarschijnlijk al veel verschillende recepten uitgeprobeerd. Als je wel van een challenge houdt, dagen we je uit om voor je volgende barbecue met vrienden en familie deze heerlijke entrecote met limoen-koriander rub op tafel te zetten. Hoe je dat doet, lees je hier.

Entrecote met limoen-koriander rub

Als echte barbecue-fanaat weet je dat op de bbq vlees grillen onmisbaar is. Een van de populairste stukken vlees is natuurlijk de entrecote. Door het randje vet aan de zijkant is de structuur mals en krijgt het vlees extra smaak. Maar niet alleen het vet zorgt voor een smaakexplosie; ook de kruidige rub van dit recept zorgt voor een verrassende twist. 

Het klaarmaken van de rub en de entrecote kost ongeveer drie kwartier. Je hebt er voor 4 personen het volgende voor nodig:

  • 2 limoenen
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 teen knoflook
  • 2 entrecotes (per stuk 200 g)
  • 12 cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snufje peper
  • 15 gram koriander (gedroogd of vers)
  • 1 rasp

Volg deze stappen om jouw barbecue-meesterwerk op tafel te zetten:

  • Poets de limoenen schoon en rasp de groene schil eraf. Meng de limoenrasp met de koriander. Rasp de knoflook erboven en voeg peper naar smaak toe.
  • Wrijf de entrecotes goed in met de limoen-koriander rub en laat minstens 15 minuten marineren.
  • Steek de barbecue aan. Halveer de limoenen. Meng de tomaatjes met de koriander en extra vierge olijfolie.
  • Bestrijk de entrecotes met de olijfolie en gril het vlees op de hete barbecue in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Laat het vlees 5 minuten in aluminiumfolie rusten.
  • Snijd de entrecotes in repen en verdeel over 4 borden. Schep het tomaten-koriander mengsel bij het vlees op de borden. Leg de limoen erbij en voila!

Tip: serveer dit heerlijke stuk vlees met populaire bijgerechten, zoals een gegrilde maiskolf en gepofte aardappel. Vergeet ook de sauzen niet! 

Een onvergetelijke avond

Na al de voorbereidingen kan je eindelijk genieten van al het lekkere eten, het mooie weer en natuurlijk het gezelschap. Met dit recept wordt het vast en zeker een zomeravond om nooit te vergeten!

Altijd op de hoogte blijven?