Barbecueworst
Epos inspireert de slager met recepten, zoals dit recept voor barbecueworst met varkensvlees, worstmix van Epos of Dutch Spices en kinnebakspek.
Ingrediënten:
- 150 gr. Epos colorozozout 0,55% E250 (1000902)
- 65 gr. van een van onderstaande worstmixen:
- Epos worstmix barbecue 66g (1000362)
- Epos braadworstmix Duitse stijl (1004473)
- Dutch Spices bbq sausage white (1002897)
- 6 kg. mager varkensvlees
- 4 kg. kinnebakspek
- 1 liter water en varkensdarm
Bereiding:
Maal varkensvlees en kinnebakspek door een 3 mm plaat. Voeg worstmix naar keuze toe samen met het Epos colorozozout en meng kort. Voeg het water toe en meng het geheel tot een bindende massa. Vul deze massa af in een varkensdarm (kaliber 28/30) op een gewicht van circa 100 gr. Wel de worsten op 76 °C voor 30 minuten of tot een kerntemperatuur van 70 °C. Koel ze dan snel terug onder koud, stromend water en koel ze aansluitend door in de koelcel.
Consument:
Leg de barbecueworstjes circa 10 minuten op het rooster van de barbecue en keer ze regelmatig.
Warm verkopen:
Grill de worsten 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 185 °C tot de gewenste bruine kleur. Serveer ze in een afgebakken broodje met Epos barbecuesaus smoked bull (10035470).