Nieuws
POV start campagne The Pig Story

POV start campagne The Pig Story

Vandaag, dinsdag 9 november start Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) de campagne The Pig Story. Op abri’s in de centra van Amsterdam, Den Haag en Nijmegen vertellen de varkenshouders het verhaal van het Nederlandse varken.

Finalisten ‘Het Beste Idee van Varkensland’ bekend

Finalisten ‘Het Beste Idee van Varkensland’ bekend

De finalisten voor ‘Het Beste Idee van Varkensland’ zijn bekend. Uit de negentien inzendingen koos de selectiecommissie vijf finalisten. Zij nemen het tegen elkaar op tijdens de finale op 9 december 2021. “De wereld om ons heen verandert in rap tempo”, zegt melkveehouder Erik Valk, die is opgegroeid in de varkenshouderij en voorzitter...

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Alea Publishers lanceert de jaarlijkse Verpakkingsspecial als digitaal magazine. Deze maand wordt de papieren editie meegestuurd met alle food titels.

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Hotel-restaurant De Swaen in het Brabantse Oisterwijk is in de jaren tachtig een heuse culinaire hotspot waar veel van de nu bekende chefs (Jonnie Boer, Sergio Herman en Margo Reuten onder andere) en – inmiddels Meester Patissiers – Rudolph van Veen en Robèrt van Beckhoven hun eerste belangrijke stappen op het culinaire vakgebied zetten

18 procent jongeren koopt geen vlees

18 procent jongeren koopt geen vlees

Bij de aankoop van vlees zijn kwaliteit en prijs de belangrijkste overwegingen voor Nederlanders. Duurzaamheid en klimaat zijn niet doorslaggevend, hoewel de helft van de consumenten er wel bij stil zegt te staan. Dit blijkt uit een peiling van Ipsos in opdracht van campagneorganisatie Feedback.

Marel breidt locatie Boxmeer verder uit

Marel breidt locatie Boxmeer verder uit

In februari 2022 start Marel met de verbouwing van de locatie in Boxmeer. Vanwege de groei van deze locatie heeft Marel gekozen voor uitbreiding zodat het bedrijf een toekomstbestendige werkomgeving kan creëren voor alle medewerkers.

‘Het lijkt hier soms net een klein theater’

‘Het lijkt hier soms net een klein theater’

In een slagerij draait het in eerste instantie om de kwaliteit van de verkoopwaren en een goede service. Maar onderschat ook de rol van de winkelinrichting niet. Vandaag nemen we een kijkje bij Uw Slager Vleeschhouwerij van Cees van den Berg in Zetten. De slagerij van Cees van de Berg is klein, piepklein. “Wij noemen het een werkplaats...

Mondkapjes weer verplicht in winkels

Mondkapjes weer verplicht in winkels

De coronabesmettingen nemen weer toe en het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Daarom keert de mondkapjesplicht in de publieke binnenruimte terug. Dus ook bij de bakker, slager, viswinkel en slijter. Zowel klanten als medewerkers zijn verplicht om een mondkapje te dragen in de winkel.

Bedrijven kampen met tekort personeel

Bedrijven kampen met tekort personeel

Treinen die niet kunnen rijden, restaurants en winkels die de openingstijden moeten aanpassen, schoolklassen die naar huis worden gestuurd. Allemaal vanwege een tekort aan personeel. Een kwart van de Nederlandse bedrijven kampt hiermee.

Slagerij en Vershuis Lantinga kampioen NSM 2021

Slagerij en Vershuis Lantinga kampioen NSM 2021

Vershuis en slagerij Lantinga uit Meppel is kampioen van de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) 2021. De prijsuitreiking vond plaats op 1 november in de Euroborg in Groningen tijdens de Warme Winterweken-beurs van Boonstra Verswaren.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine Editie 7 | november 2021
Vleesmagazine Editie 7 | november 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is wild. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Food Technology 2021

1 december 2021 - 2 december 2021

Lees meer

Horecava 2022

10 januari 2022 - 13 januari 2022

Lees meer

Webwinkel Vakdagen 2022

26 januari 2022 - 27 januari 2022

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea