Nieuws
270 miljoen subsidie voor verduurzaming industrie en energie-innovatieprojecten
Het kabinet wil dat de Nederlandse industrie gaat verduurzamen en trekt daarvoor 270 miljoen uit. Bedrijven en instellingen die innoveren of investeren in de vermindering van CO2-uitstoot kunnen gebruikt maken van verschillende subsidies die dit voorjaar open gaan.
Historisch kookboek restjes
Koken met restjes is van alle tijden. Dit digitale kookboek biedt historische gerechten uit de Griekse en Romeinse oudheid, middeleeuwen, Gouden Eeuw, 18de eeuw en 19de eeuw.
Vlees in de media | Week 10-2023
Varkenshouder verruilt vleesvarkens voor zalm, Louise Freso over de stikstofproblematiek en Nederlanders kopen vooral goedkope vleesvervangers. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Jubileumeditie Nationale Slagers Vakbeurs in 2023
Dit jaar vindt de dertigste editie van de Nationale Slagers Vakbeurs (NSV) plaats. Een jubileum. Op 25 en 26 september kunnen slagers terecht deze vakbeurs, die dit keer plaatsvindt in de markthal op het Foodcentrum in Amsterdam.
Pluimveesector wil gelijk speelveld met andere landen
Door een toename van de import van pluimveevlees en eieren uit derde landen, komen er steeds meer producten op de markt waarvoor lagere standaarden gelden. De Nederlandse pluimveesector wil een gelijk speelveld en vraagt hiervoor aandacht in een brief aan de verantwoordelijke ministers.
Berichtgeving over slachthuizen ongenuanceerd
Afgelopen week verschenen in de media verschillende berichten over vermeende misstanden in slachthuizen in 2021. “Het is oud nieuws”, reageert Dé van Riet, woordvoerder van Centrale Organisatie voor de Vleessector. “Het is destijds al ruimschoots in het nieuws geweest." Hij noemt de berichtgeving uit de context en ongenuanceerd.
Vegetarische recepten meest gekozen categorie bij HelloFresh in 2022
De helft van de Nederlanders wil minderen in hun vlees- en visconsumptie, blijkt uit recent onderzoek* van maaltijdboxleverancier HelloFresh. Het afgelopen jaar werden vegetarische recepten zelfs het meest gekozen door klanten. Om vegetarisch eten voor de consument makkelijker te maken, werkt HelloFresh de hele maand maart samen met de Vegetarische...
Dertien kampioenen bij Vakwedstrijd Slagers Streekproducten
Dinsdag 7 maart vond de prijsuitreiking plaats van de eerste editie van de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten. Josja Haagsma van Meat Josja maakte de dertien kampioenen in de verschillende categorieën bekend. Daarnaast kregen de geslaagden van Meester Worstmaken hun certificaat.
Marel en ADM werken samen aan nieuwe innovatiecentrum op Wageningen Campus
Marel, leverancier van geavanceerde voedselverwerkingsoplossingen, en voedingsbedrijf ADM werken samen om een ultramodern centrum voor smaak- en textuurinnovatie te openen op de Wageningen Campus. Naar verwacht opent het innovatiecentrum in de tweede helft van 2024.
COV tekent protest aan tegen maximum temperatuur Veetransport
Minister Adema wil de maximum temperatuur voor veetransport vastleggen op 30 graden Celsius of lager. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is het hier niet mee eens en tekent samen met de brancheorganisaties in veetransport, de (pluim)veehouderij en de varkenshouderij (POV) protest aan.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder