Nieuws
Wroetvarken wint Deltaplan Veehouderij Award

Wroetvarken wint Deltaplan Veehouderij Award

Wroetvarken won afgelopen week (6 juli) de Deltaplan Veehouderij Award. Deze prijs van de Dierenbescherming gaat naar bedrijven die laten zien dat een diergerichte, duurzame veehouderij mogelijk is. De andere drie winnaars waren de VrijLevenStal, veevoerbedrijf Nijsen en het biologische melkveebedrijf De Nieuwenburgt.

Brand bij Groenland Kip

Brand bij Groenland Kip

Afgelopen zondag, 11 juli 2021, brak er in de ochtend een grote brand uit bij kipleverancier Groenland Kip in Bodegraven. De schade is groot. Twee van de productiehallen aan de Beneluxweg werden volledig in as gelegd. De schade aan de rest van het pand is nog niet duidelijk.

NextDeli werkt samen met Jord Althuizen

NextDeli werkt samen met Jord Althuizen

Next Deli werkt samen met Smokey Goodness van Jord Althuizen. Hierdoor zijn onder andere de boeken, de rubs en sauzen van Smokey Goodness verkrijgbaar via het e-commerce platform voor versspeciaalzaken.

EU lanceert gedragscode gezonde en duurzame voeding

EU lanceert gedragscode gezonde en duurzame voeding

De Europese Commissie (EC) en 65 belanghebbenden uit de sector ondertekenden begin juli de EU-gedragscode voor verantwoordelijke levensmiddelenbedrijven en marketingpraktijken. Het is de volgende stap in de “Van boer tot bord”-strategie.

Steeds meer supermarkten kiezen voor kip met Beter Leven

Steeds meer supermarkten kiezen voor kip met Beter Leven

Nog meer supermarkten hebben besloten om alleen nog maar kip met minimaal één ster Beter Leven te verkopen. Vorige week maakte de dierenwelzijnsorganisatie bekend dat Coop medio 2023 alleen nog maar kip met één ster beter leven in de schappen legt. 9 juli maakt de dierenwelzijnsorganisatie bekend dat Dirk, Vomar, Jan Linders, Poiesz, Boon’s Markt, MCD...

100.000 verkochte exemplaren van Smokey Goodness van Jord Althuizen

100.000 verkochte exemplaren van Smokey Goodness van Jord Althuizen

Er zijn 100.000 exemplaren verkocht van Smokey Goodness – het ultieme BBQ boek, het eerste boek van Jord Althuizen. Reden voor zijn uitgever Kosmos om hem in het zonnetje te zetten en een award te geven.

Nice to Meat signaleert vleesschaarste in de horeca na lockdown

Nice to Meat signaleert vleesschaarste in de horeca na lockdown

Sinds de heropening van de horeca na de harde lockdown hebben restaurants last van een tekort aan vlees. Horecaslager Nice to Meat moet noodgedwongen een derde van de 1200 klanten een alternatief aanbieden.

CFO John Morssink vertrekt bij Vion

CFO John Morssink vertrekt bij Vion

Financiële topman John Morssink vertrekt 1 september 2021 bij Vion. Wie zijn opvolger wordt, is nog onbekend. Daarnaast is Cis Van Doninck sinds 1 juni toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Vion.

ABN AMRO: Consument kiest voor dierenwelzijn bij pluimveeproducten

ABN AMRO: Consument kiest voor dierenwelzijn bij pluimveeproducten

Dierenwelzijn is een belangrijke factor voor Nederlandse en Duitse consumenten in de keuze voor kip en eieren. Ook vinden ze een goede beloning voor boeren belangrijk. Ongeveer 7 op de 10 consumenten is bereid om in dat geval meer te betalen voor pluimveeproducten. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO onder Nederlandse en Duitse consumenten.

‘Bij ons geen eenheidsworst’

‘Bij ons geen eenheidsworst’

Wat voor bedrijf je ook runt, zonder digitale hard- en software red je het (bijna) niet meer. Misschien helpt een beetje omdenken: niet automatiseren omdat het moet, maar omdat het je een scala aan (nieuwe) mogelijkheden kan opleveren. Vandaag het eerste voorbeeld: Hillegonda van den Berg - Van den Berg Vleesexperts.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is automatisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea