Nieuws
Consumentenbond: "Aanpak te veel zout, suiker en vet in voeding heeft gefaald"

Consumentenbond: "Aanpak te veel zout, suiker en vet in voeding heeft gefaald"

De Consumentenbond vindt dat het toekomstige kabinet veel ambitieuzer moet zijn in het aanpakken van te veel zout, suiker en verzadigd vet in voedingsmiddelen.

Zwiers gaat vegetarische snacks verkopen

Zwiers gaat vegetarische snacks verkopen

Horecaslager Zwiers Food Group heeft de receptuur overgenomen van de productlijn Veggy Kitchen van &Samhoud. Dat betekent dat de bijbehorende vegetarische producten binnenkort onder de naam van Zwiers in de supermarkten liggen.

KNS reageert op overheidsconsultatie slachttaks

KNS reageert op overheidsconsultatie slachttaks

De Partij voor de Dieren diende maart 2021 een wetsvoorstel in om het slachten van dieren te belasten met de zogenaamde slachttaks. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft gereageerd op de internetconsultatie, die de overheid hierover startte. De brancheorganisatie is tegen het voorstel

VanDrie Group opent nieuw onderzoekscentrum Drieveld

VanDrie Group opent nieuw onderzoekscentrum Drieveld

VanDrie Group opent in Uddel het nieuwe onderzoekscentrum Drieveld. Het nieuwe centrum moet de Research & Development (R&D)- afdeling helpen om innovaties in de keten door te voeren. “Een plek waar ruimte is voor onderzoek, samenwerking en open dialoog”, aldus Marijke Everts (Director Corporate Affairs).

Ook Jumbo stapt over op kip met Beter Leven-keurmerk

Ook Jumbo stapt over op kip met Beter Leven-keurmerk

Na Albert Heijn en Lidl stapt ook supermarktketen Jumbo over op kip met Beter Leven-keurmerk. Vanaf 2023 heeft alle kip in de schappen minimaal één ster Beter Leven. "De overgang naar het Beter Leven keurmerk voor ons volledige aanbod kip is voor ons een logische volgende stap", zegt Olaf de Boer, directeur Commercie Jumbo.

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamkamp uit Rolde wint de Grote Grillworsttest 2021. Knobbout Slagerij uit Buren krijgt de tweede prijs en de derde prijs gaat naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel. Dat maakte Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), de organisator van deze vakwedstrijd, op 30 maart bekend.

Half miljard dollar voor Livekindly

Half miljard dollar voor Livekindly

In een jaar tijd heeft Livekindly Collective meer dan een half miljard dollar aan financiering opgehaald. $135 miljoen was al binnen, maar daar komt nu nog eens $335 miljoen bij. Dat maakt het collectief van heritage- en startup-merken een van de drie hoogst gefinancierde en snelst groeiende plantaardige voedingsbedrijven.

Onderzoek naar invloed dierenwelzijn op smaak vlees

Onderzoek naar invloed dierenwelzijn op smaak vlees

Binnen het vierjarig Europese onderzoeksproject mEATquality onderzoeken wetenschappers de invloed van dierenwelzijn op de smaak van vlees. In Resource vertelt Hans Spoolder, onderzoeker bij de Animal Science Group van Wageningen University & Resources meer over het onderzoek.

Meer consumenten kopen biologisch

Meer consumenten kopen biologisch

Consumenten kopen vaker biologisch. Uit onderzoek van GfK blijkt dat de aankoopfrequentie van biologische voedingsmiddelen in 2020 steeg met 7 procent. Dat meldt brancheorganisatie Bionext met een persbericht.

Receptenboekjes voor de Week van de Slager 2021

Receptenboekjes voor de Week van de Slager 2021

De Week van de Slager vindt in 2021 plaats van 12 tot 17 april. Deze week laten slagers hun ambacht zien ter promotie van het slagersvak. Speciaal voor deze week verschijnt er een receptenboekje met recepten van Europees slagerskampioen Josja Haagsma. Deelnemende slagers kunnen deze uitdelen aan hun klanten.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Editie 1 2021
Editie 1 2021

In de eerste Vleesmagazine van 2021 staan keurslagers centraal. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea