Nieuws
Stijging verkoop Parmaham in Nederland

Stijging verkoop Parmaham in Nederland

Vanwege de coronapandemie en de horecasluiting nam de productie van Parmaham af. Er werden in 2020 ongeveer 7,8 miljoen hammen geproduceerd, een daling van bij 10 procent. Desondanks nam de export naar Nederland met 23,5 procent toe.

Diviande breidt assortiment Passion for Meat uit

Diviande breidt assortiment Passion for Meat uit

Diviande heeft het vriesvers assortiment van Passion for Meat uitgebreid. De dertien nieuwe vleesproducten, zoals Gemarineerde Rundersteak, Gevulde Varkensrollade en Lamsgehakt, dragen allemaal het Beter Leven keurmerk.

Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Dit jaar vond de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees (WZV) plaats. Er deden 1,7 miljoen Nederlanders aan mee. 1,5 miljoen deelnemers willen ook de rest van het jaar geen of minder vlees eten.

Belastingdienst: Verleng bijzonder uitstel van betaling uiterlijk 30 juni

Belastingdienst: Verleng bijzonder uitstel van betaling uiterlijk 30 juni

Ondernemers hebben tot 30 juni de tijd om het bijzonder uitstel van betaling te verlengen. De Belastingdienst adviseert ondernemers die nog niet aan de nieuwe betalingsverplichtingen kunnen voldoen om het uitstel te verlengen. Hierover stuurde de dienst afgelopen weekend een brief naar 60.000 ondernemers, waaronder de detailhandel en horeca.

Kipster vindt oplossing voor 'haantjesprobleem'

Kipster vindt oplossing voor 'haantjesprobleem'

Pluimveehouder Kipster heeft een oplossing bedacht voor haantjesprobleem. Normaal gesproken worden jonge haantjes direct gedood omdat deze (uiteraard) geen eieren leggen. Kipster laat deze haantjes wel opgroeien. Na 100 dagen gaan de hanen naar de slacht. Van het vlees. met 3 sterren Beter Leven keurmerk, maakt Kipster gehaktballetjes die verkocht worden...

KNS legt eindvoorstel cao Slagersbedrijf neer bij vakbonden

KNS legt eindvoorstel cao Slagersbedrijf neer bij vakbonden

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en vakbonden FNV en CNV Vakmensen overleggen al enige tijd over een nieuwe cao voor het slagersbedrijf. Eind april legde KNS een eindvoorstel neer bij de vakbonden.

Aanmelding Food100 geopend

Aanmelding Food100 geopend

De Food100 is een lijst van 100 vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars. Voor de vijfde keer is deze zoektocht ,begonnen. Zet jij je in voor beter en eerlijker eten of ken je iemand die dat doet? Je kunt jezelf of iemand anders tot 1 juni aanmelden.

Utrechtse worstenmaker Vocking viert heropening terrassen met ludieke actie

Utrechtse worstenmaker Vocking viert heropening terrassen met ludieke actie

Op 28 april gingen de terrassen weer open. Utrechtse worstenmaker Vocking vierde deze heropening met een ludieke actie: de Vocking Bitterbel. Hiermee kunnen klanten met een druk op de knop een portie bitterballen bestellen.

Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat VanDrie Group vanaf 22 april tijdelijk de slachtwerkzaamheden van kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn had stilgelegd vanwege coronabesmettingen. Op de website geeft VanDrie Group een update.

Ongekend talent

Ongekend talent

In de voedingsmiddelenbranche groeit het tekort aan medewerkers. Een van de manieren om dat gat mogelijk te vullen, is om buiten de gebaande paden te gaan. Het boek ‘Ongekend Talent’ kan hierbij helpen als je overweegt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te gaan zetten.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 2 | april 2021
Vleesmagazine Editie 2 | april 2021

Het tweede nummer van Vleesmagazine is verschenen. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Workshop Zout- en suikerverlaging

17 juni 2021

Lees meer

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea