Zweden verplicht CO2-etiket op vlees

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

STOCKHOLM - Zweden start met het vermelden van de CO2-voetafdruk op etiketten van voedselproducten en menu's.

STOCKHOLM - Zweden start met het vermelden van de CO2-voetafdruk op etiketten van vlees- en voedselproducten en menu’s.


De etiketten vermelden de hoeveelheid CO2 die vrijkwam bij het productieproces.


Zweden is het eerste land dat richtlijnen heeft waarin het klimaat en het gezondheidsaspect van voedsel even zwaar wegen.

Door op het etiket een CO2-voetafdruk te zetten, kunnen consumenten weloverwogen keuzes maken. Roodvlees veroorzaakt bijvoorbeeld een grotere CO2-uitstoot dan kip.

Stem ook mee met onze nieuwe stelling: 'Ik voel mij als vleeseter...'. Stem hier.

Lees ook:

Vleeswijzer is flut (27 oktober 2009)

Westfleisch geeft zich bloot (14 oktober 2009)

Henny Swinkels: burger bepaalt hoe te ondernemen (30 maart 2008)

VanDrie Group geeft zich bloot (10 oktober 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over vlees en klimaat

Alle berichten over vlees en Co2

Altijd op de hoogte blijven?