Zwanenberg sluit tijdelijk haar vestiging in Almelo

zwanenberg2-560x306

Vanwege het stijgend aantal coronagevallen heeft Zwanenberg Food Group besloten haar productievestiging aan de Sluisweg in Almelo tien dagen te sluiten. Dit betekent dat de activiteiten tot maandag 16 november stilliggen.

Zoals bekend is de regio Twente een zogenaamde ‘hotspot’ voor corona. In lijn met deze ontwikkeling is het aantal coronagevallen in de locatie van Zwanenberg aan de Sluisweg in Almelo verder toegenomen. In verband hiermee heeft Zwanenberg Food Group besloten haar productievestiging aan de Sluisweg tien dagen te sluiten. Dit betekent dat de activiteiten tot maandag 16 november stilliggen.

Alle medewerkers getest

Sinds maart van dit jaar hanteert Zwanenberg in alle fabrieken een streng coronamaatregelenprotocol dat is gebaseerd op de RIVM-voorschriften. Gezien het beperkte aantal coronagevallen heeft dit tot medio oktober effectief gewerkt. De recente regionale ontwikkeling heeft de directie doen besluiten tweemaal alle medewerkers in samenspraak met de GGD te laten testen. Daarbij is vastgesteld dat onder de medewerkers, die overigens geen symptomen hadden, sprake is van een verhoogd aantal besmettingen.

Naar verwachting zal de tijdelijke sluiting beperkt leiden tot leveringsproblemen voor de klanten. De directie blijft in nauw contact staan met de GGD omtrent de verdere ontwikkelingen.

Lees ook:

 
Lees ook
Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.