Zwanenberg Borculo draait weer

attachment-001_food-image-VLS3412I01

BORCULO - De productie van vleeswaren bij Zwanenberg in Borculo is dit weekeinde weer opgestart na de grote brand die het bedrijf begin vorige week trof.

BORCULO – De productie in de Zwanenbergfabriek in Borculo is afgelopen zaterdag weer opgestart. Vorige week werd het bedrijf door brand en explosies getroffen. Dit leverde een miljoenenschade op.


Vooral het schoonmaken heeft volgens locatiemanager Marcel Pastoor veel tijd gekost. ‘De rook heeft elk hoekje van het gebouw bereikt.’

Schoonmaken

Gespecialiseerde firma's hebben met zo'n 50 medewerkers per dag alle technische ruimten en machines gereinigd. De eigen medewerkers van Zwanenberg Borculo hebben al het vlees, verpakkingsmateriaal en kruiden dat door de rook verontreinigd was, verwijderd uit de fabriek. De vaste Asito schoonmaakploeg heeft door extra inzet van mensen en uren de productieruimten en koelcellen in vier dagen volledig schoon gekregen. ‘Een topprestatie op zich’ vindt Pastoor.


Oss

Op dit moment is 75% van de fabriek volkomen operationeel en kunnen sinds maandag alle klanten weer rekenen op de specialiteiten vanuit Borculo.

De productie van de hamspecialiteiten zal tijdelijk in Oss blijven plaatsvinden door medewerkers van Zwanenberg Borculo zodat het ambachtelijk karakter gewaarborgd blijft, zegt Pastoor. Hij verwacht dat de fabriek over drie a vier weken de fabriek volledig is hersteld.


Als blijk van waardering zijn er afgelopen vrijdag namens de directie van Zwanenberg aan alle harde werkers broodjes KN-AK worst uitgedeeld (zie foto).


Lees ook:

Brandschade Zwanenberg loopt in miljoenen (18 april 2007)


Brand en explosies bij Zwanenberg (17 april 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Zwanenberg

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

 

Lees ook
Live training slicen & automatiseren met proefproductie

Live training slicen & automatiseren met proefproductie

In het splinternieuwe trainings- en applicatiecentrum van MULTIVAC werken meer dan 100 specialisten - van levensmiddelentechnologen tot werktuigbouwkundigen - aan op maat gemaakte verwerkings- en verpakkingslijnen.

Delmo: 'Goede machines zijn onontbeerlijk’

Delmo: 'Goede machines zijn onontbeerlijk’

De prijs-kwaliteitsverhouding en de service, dat waren voor Keurslager John Boere uit Haastrecht de belangrijkste redenen om voor Delmo te kiezen. Hij verving in de afgelopen jaren een groot deel van zijn oude machines, waaronder mengers, een cutter en een wolf van K+G Wetter. Een hele investering, maar Boere wil graag zijn tijd vooruit blijven.

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Producenten van vers vlees en vleesproducten hebben bij MULTIVAC niet alleen de keuze uit  splinternieuwe verpakkings- of verwerkingsmachines. MULTIVAC reviseert namelijk ook gebruikte machines met originele onderdelen en komt hiermee tegemoet aan de klant die snel een machine geleverd wenst of een kleiner budget te besteden heeft. Wilt u uw productiecapaciteit...