Zuid-Afrikaanse 'Boerewors' van Jan Nederhoed

7 december 2007 Slagerswereld

Worstmaker Jan Nederhoed houdt van aparte recepten. Nederhoed kreeg het recept van 'Boerewors' van een klant die duidelijk heimwee had naar de specifieke smaak van deze Zuid-Afrikaanse specialiteit.

Worstmaker Jan Nederhoed houdt van aparte recepten. Nederhoed kreeg het recept van ‘Boerewors’ van een klant die duidelijk heimwee had naar de specifieke smaak van deze Zuid-Afrikaanse specialiteit.

 

Grondstoffen

  • 5 kilo mager rundvlees
  • 3 kilo mager varkensvlees
  • 2 kilo nekspek


Hulpstoffen per kilo

  • 20 gram azijn
  • 14 gram keukenzout
  • 2 gram peper
  • 2,5 gram ossenworstkruiden (Hela-Thissen)
  • 1,5 gram kruidnagel
  • 1 gram foelie
  • 3 gram superstim


Bereiding

Maal de grondstoffen door de 5 mm plaat. Meng alle hulpstoffen, met uitzondering van de azijn, door het vlees en meng tot er een goede binding ontstaat. De eindtemperatuur mag niet boven de 5° Celsius komen.


Meng daarna de azijn er door. Afvullen in een varkensdarm tot saucijzen van 150-200 gram. Laat de worsten 12 uur rusten in de koeling (maximaal 2° Celsius).


Gaar de worstjes gedurende 30 minuten in heet water van 75° Celsius. Laat ze 5 minuten afkoelen in koud water.


Verkooptip

De Boerewors is een half-om-half verse worst die wordt gegaard. De worst heeft een specifieke kruiding die het product een heel aparte smaak geeft. De worst smaakt prima bij hutspot. Maar ook op de grill (barbecue) komt de smaak volledig tot zijn recht


Verkoopprijs€9,90 per kilo

Brutomargeruim 50 %


Slagerij Jan Nederhoed

Dorpsstraat 16

9311 PT Nieuw Roden

tel. (050) 5019019

Email: Nederhoed@planet.nl

Altijd op de hoogte blijven?