Zuid-Afrikaanse 'Boerewors' van Jan Nederhoed

Worstmaker Jan Nederhoed houdt van aparte recepten. Nederhoed kreeg het recept van 'Boerewors' van een klant die duidelijk heimwee had naar de specifieke smaak van deze Zuid-Afrikaanse specialiteit.

Worstmaker Jan Nederhoed houdt van aparte recepten. Nederhoed kreeg het recept van ‘Boerewors’ van een klant die duidelijk heimwee had naar de specifieke smaak van deze Zuid-Afrikaanse specialiteit.

 

Grondstoffen

 • 5 kilo mager rundvlees
 • 3 kilo mager varkensvlees
 • 2 kilo nekspek


Hulpstoffen per kilo

 • 20 gram azijn
 • 14 gram keukenzout
 • 2 gram peper
 • 2,5 gram ossenworstkruiden (Hela-Thissen)
 • 1,5 gram kruidnagel
 • 1 gram foelie
 • 3 gram superstim


Bereiding

Maal de grondstoffen door de 5 mm plaat. Meng alle hulpstoffen, met uitzondering van de azijn, door het vlees en meng tot er een goede binding ontstaat. De eindtemperatuur mag niet boven de 5° Celsius komen.


Meng daarna de azijn er door. Afvullen in een varkensdarm tot saucijzen van 150-200 gram. Laat de worsten 12 uur rusten in de koeling (maximaal 2° Celsius).


Gaar de worstjes gedurende 30 minuten in heet water van 75° Celsius. Laat ze 5 minuten afkoelen in koud water.


Verkooptip

De Boerewors is een half-om-half verse worst die wordt gegaard. De worst heeft een specifieke kruiding die het product een heel aparte smaak geeft. De worst smaakt prima bij hutspot. Maar ook op de grill (barbecue) komt de smaak volledig tot zijn recht


Verkoopprijs€9,90 per kilo

Brutomargeruim 50 %


Slagerij Jan Nederhoed

Dorpsstraat 16

9311 PT Nieuw Roden

tel. (050) 5019019

Email: Nederhoed@planet.nl

Lees ook
Zulttimbaaltjes van kalfswang met truffelgelei

Zulttimbaaltjes van kalfswang met truffelgelei

Schotels gevuld met allerlei soorten ‘sülze’-timbaaltjes werden 40 tot 50 jaar geleden op internationale vakwedstrijden als een van de meest in het oog lopende kwalitatieve slagerskunstwerken beschouwd. Smaak, uitstraling, creativiteit, kleur en vakmanschap waren o.a. de ingrediënten die deze zultproducten op een hoger plan brachten.

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.

Ovenschotel met kippendijen

Ovenschotel met kippendijen

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties...