Zoon beslist na proefdraaien over overname slagerij

Slagerij-Van-Ginkel-Rotterdam-Charlois

Terwijl Wim en Margriet van Ginkel op vakantie waren, heeft zoon Jaap drie weken proefgedraaid bij Slagerij Van Ginkel om te beoordelen of hij de zaak van zijn ouders in Rotterdam-Charlois overneemt.

'De toekomst van het familiebedrijf staat op het spel', meldt RTV Rijnmond. De lokale omroep geeft aan dat de slagerij de deuren sluit, als Jaap van Ginkel besluit de zaak - 'een begrip in Rotterdam-Charlois' - niet over te nemen van zijn ouders.

Nachtje over slapen

De zoon van Wim en Margriet van Ginkel geeft aan voor een dilemma te staan: 'Voor mezelf ga ik er nog eens een nachtje heel goed over slapen. En ik denk dat mijn vader daar ook zelf een nachtje over gaat slapen.'

Simpel

Een klant laat in het verslag van RTV Rijnmond weten dat Jaap de 108-jarige slagerij als vierde generatie moet voortzetten: 'Simpel. Hij moet doorgaan. Hij kan het. Hij moet zeker niet aan zichzelf twijfelen.'

Dossiers
Lees ook
Fuet met hazelnoot

Fuet met hazelnoot

Fuet is het Spaanse woord voor lange dunne droge worst. Traditiegetrouw is de smaak een beetje zoet en ook een beetje pikant. Maar eigenlijk kan je er veel kanten mee op.

‘Steeds meer vraag naar dry-aged halal vlees’

‘Steeds meer vraag naar dry-aged halal vlees’

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Er is meer ruimte voor zelfbediening, meer vraag naar luxe en ambachtelijke producten en de afhaalslager is geïntroduceerd. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Berkay Çapaci van Slagerij NES.

‘Bij onze slagerij doen we alles zelf’

‘Bij onze slagerij doen we alles zelf’

Nina Markus (22) had net een baan in een hotel, toen corona toesloeg. Ze wilde niet thuiszitten en ging aan de slag bij het familiebedrijf, Slagerij van Meurs in Reeuwijk. Dat beviel zo goed, dat ze is gebleven. Ze is nu bezig met de opleiding Slager van SVO vakopleiding food.