Zoon beslist na proefdraaien over overname slagerij

Slagerij-Van-Ginkel-Rotterdam-Charlois

Terwijl Wim en Margriet van Ginkel op vakantie waren, heeft zoon Jaap drie weken proefgedraaid bij Slagerij Van Ginkel om te beoordelen of hij de zaak van zijn ouders in Rotterdam-Charlois overneemt.

'De toekomst van het familiebedrijf staat op het spel', meldt RTV Rijnmond. De lokale omroep geeft aan dat de slagerij de deuren sluit, als Jaap van Ginkel besluit de zaak - 'een begrip in Rotterdam-Charlois' - niet over te nemen van zijn ouders.

Nachtje over slapen

De zoon van Wim en Margriet van Ginkel geeft aan voor een dilemma te staan: 'Voor mezelf ga ik er nog eens een nachtje heel goed over slapen. En ik denk dat mijn vader daar ook zelf een nachtje over gaat slapen.'

Simpel

Een klant laat in het verslag van RTV Rijnmond weten dat Jaap de 108-jarige slagerij als vierde generatie moet voortzetten: 'Simpel. Hij moet doorgaan. Hij kan het. Hij moet zeker niet aan zichzelf twijfelen.'

Dossiers
Lees ook
‘Elke dag voelt als een feestje’

‘Elke dag voelt als een feestje’

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Er is meer ruimte voor zelfbediening, meer vraag naar luxe en ambachtelijke producten en de afhaalslager is geïntroduceerd. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Eugène Wieland van Uw Slager Rosmalen.

Werken in de slagerij tijdens hittegolf

Werken in de slagerij tijdens hittegolf

Volgens meteorologen krijgen we deze week waarschijnlijk te maken met een hittegolf. Hoe kunnen medewerkers veilig blijven werken in de slagerij? Welke maatregelen kan de slager nemen?

Vlees in de media - week 31

Vlees in de media - week 31

De populariteit van de barbecue, verschillende slagers besluiten te stoppen en slager Theo Beerens vertelt over zijn vak. Wat lazen we de afgelopen week over de vleesbranche? Een greep uit de media.