Zoektocht nieuw personeel vaker via Facebook

attachment-009_food-image-VLS10859I09

Sociale media worden steeds vaker gebruikt voor het werven van personeel. Inmiddels zet bijna één op de vijf bedrijven netwerken als LinkedIn of Facebook in bij het zoeken naar geschikte kandidaten voor een vacature, blijkt uit onderzoek door uitkeringsinstantie UWV. In 2013 deed nog minder dan één op de tien ondernemingen dat.

Vooral communicatiebedrijven en horecapartijen proberen via sociale media nieuwe krachten te vinden. De sites worden veel ingezet voor het werven van hoger opgeleid personeel, aldus het UWV. De instantie baseert zich op een enquête onder 4700 bedrijven die vorig jaar vacatures hebben vervuld.

Voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt, zoals ouderen en ongeschoolden, blijken relaties en open sollicitaties nog altijd de beste toegangspoort tot nieuw werk. De traditionele krantenadvertentie verliest verder terrein. Slechts 9 procent van de vacatures ging nog via die weg.

De kansen van oudere werklozen zijn nog altijd ongunstig en langdurige werkloosheid onder vijftigplussers komt relatief vaak voor. De onderzoekers van het UWV hebben werkgevers ook gevraagd hoe zij staan tegenover het werven en in dienst houden van ouderen. Van de ondervraagde bedrijven gaf 36 procent aan het afgelopen jaar een vijftigplusser te hebben aangenomen. Daarbij zei driekwart geen maatregelen te nemen die eraan bij kunnen dragen dat oudere krachten makkelijker bij het bedrijf aan het werk kunnen blijven.

Lees ook
SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

Vleeswarenproducent Compaxo is een samenwerking aangegaan met SVO vakopleiding food voor het werven van toekomstige medewerkers. Daarnaast zet SVO een opleidingshuis op waar nieuwe én bestaande medewerkers van Compaxo de mogelijkheid krijgen om een mbo-opleiding te volgen.

Bedrijven kampen met tekort personeel

Bedrijven kampen met tekort personeel

Treinen die niet kunnen rijden, restaurants en winkels die de openingstijden moeten aanpassen, schoolklassen die naar huis worden gestuurd. Allemaal vanwege een tekort aan personeel. Een kwart van de Nederlandse bedrijven kampt hiermee.

Britse vleesindustrie wil personeelstekort oplossen met inzet gedetineerden

Britse vleesindustrie wil personeelstekort oplossen met inzet gedetineerden

In het Verenigd Koninkrijk kampt de vleesbranche met een tekort aan personeel. De branche wil dit probleem op lossen door de inzet van (ex)gedetineerden en is daarover in overleg met de overheid. Dat meldt BBC.