Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje geopend

7 juni 2018

Omroep Brabant gaat komend jaar voor de 23e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen en thuisbakkers zich aanmelden. Naast de eeuwige roem, is het voor de bakkerswinkel ook een garantie op een winkel gevuld met worstenbroodliefhebbers tot maanden na de uitreiking.

Inschrijven kan vanaf nu tot 4 september 2018 voor ambachtelijke bakkers en slagers. En tot en met 18 januari 2019 voor thuisbakkers en leerlingen via omroepbrabant.nl/worstenbroodje. Daar is ook het wedstrijdreglement te vinden.

Wedstrijd

De voorronde van de strijd voor thuisbakkers en leerlingen vindt plaats op 19 februari 2019 bij het Cingel College in Breda. Het finale bakken is op 25 maart 2019, eveneens bij het Cingel College in Breda.

De bekendmaking van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 is op woensdagavond 27 maart tijdens een feestelijke prijsuitreiking bij Prinsentuin College in Breda waar Omroep Brabant uitgebreid verslag van zal doen. Ook in de aanloop naar de finalestrijd zal Omroep Brabant ruim aandacht besteden aan de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

Mystery Shopper

De uiteindelijke winnaar in de categorie bakkers en slagers wordt driemaal bezocht door de Mystery Shopper. Hierdoor tellen ook de worstenbroodjes mee, die elke dag in de winkel worden verkocht. Dit maakt de strijd spannender en eerlijker.

De wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Cingel College in Breda, Markland College in Oudenbosch, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Verandering in jurering

Er zijn een aantal redenen om de inschrijving eerder te beginnen. De belangrijkste zijn:

  • Het mysteryshoppen zal een groter aandeel krijgen bij de komende wedstrijd. Zo zal de mysteryshopper twee keer aankopen komen doen in de periode van begin september en eind november. Hieruit zullen er weer tien finalisten uit voortkomen die allemaal gaan finalebakken, dit jaar weer op het Cingel College in Breda. In de maand december komt de mysteryshopper niet.
  • Bij de tien finalisten komt de mysteryshopper nogmaals aankopen doen in de periode van 1 januari tot aan de finaledag. Deze aankoop telt voor 50 procent mee in de beoordeling en de andere 50 procent zal komen van het worstenbroodje dat op de finaledag wordt gebakken.
  • Vanwege het grotere aandeel van het Mysteryshoppen, twee keer aankopen doen, hebben we besloten de inschrijving voor het seizoen van 2019 open te stellen vanaf 15 juni 2018. Sluiting van de inschrijving is 2 september 2018.
[intermezzo:1]

De overige reglementen blijven bestaan zoals in eerdere edities:

  • De prijsuitreiking vindt opnieuw plaats na het finalebakken, zoals vanouds op een woensdagavond. Omroep Brabant doet daarvan zoals altijd verslag, mogelijk live. De avond zelf staat alleen in het teken staan van het worstenbroodje. Alle tien finalisten zullen weer op het podium komen te staan.
  • De jury bestaat opnieuw uit 6 tot 8 consumenten en 6 vakjuryleden. De beoordelingsrapporten zullen dit jaar voor het eerst digitaal toegezonden worden aan de deelnemers.
  • Deelnemers ontvangen dit jaar één poster op A0 formaat met Omroep Brabant-presentatrice Betty van den Oetelaar voor de om de wedstrijd en het worstenbroodje in de winkel te promoten. Ook krijgt de deelnemer weer de bekende raamsticker.

Omroep Brabant schenkt traditioneel veel aandacht schenken aan deze wedstrijd op tv en social media.

Altijd op de hoogte blijven?