Zeven slagers ontvangen predicaat 'Met Krul'

Livar 'Met Krul'_ logo

Zeven slagers ontvingen in november het certificaat en predicaat ‘Met Krul’ van Livar. Alle zeven hebben 100% Livar varkensvlees in het assortiment. Met dit predicaat wil Livar de kwaliteit waarborgen voor zowel slagers als consumenten.

De onafhankelijke certificerende instantie Kiwa VERIN beoordeelde de slagerijen de afgelopen maanden. “Met trots mogen wij zeggen dat alle zeven Livar “Geselecteerde specialist” slagers die werken met 100% Livar varkensvlees het certificaat in ontvangst hebben mogen nemen”, zegt Jos Tobben, Hoofd Verkoop & Marketing van Livar. “Zij voldoen aan alle gestelde voorwaarden om zich ‘Livar Geselecteerde Specialist Met Krul’ te mogen noemen.”

‘Met Krul’ betekent dat de slagers 100% Livar varkensvlees in hun assortiment hebben. Tobben: “Met Krul kan op diverse manieren worden uitgelegd natuurlijk. Een krul voor goede prestatie, maar een krul in de staart van varkens is ook een aanduiding dat het goed gaat met het beestje. En wij krijgen smaak terug als beloning voor goed zorg.

Dierenwelzijn en smaak staan centraal bij Livar. Volgens Tobben heeft Livar een unieke positie in de markt. “Voor zowel de slager als de consument mag er geen twijfel bestaan over de kwaliteit en herkomst van het varkensvlees. Daarom is Livar begonnen met het certificeren van slagers die 100% Livar vlees aanbieden. De gecertificeerde ondernemers kunnen zich hiermee onderscheiden en nóg meer zekerheid aanbieden richting de consument.”

Livar biedt de zeven slagers met Krul marketingondersteuning aan. Komend jaar krijgen meer slagers de kans om zich te laten certificeren wanneer zij 100% Livar aanbieden.

Vorig jaar bezocht onze redactie de kloosterboerderij van Abdij Lilbosch waar een groep monniken Livar-varkens houdt. Lees dit artikel uit Vlees+ 4/5 hier online terug.

Dossiers
Lees ook
Productontwikkeling in de vleesbranche

Productontwikkeling in de vleesbranche

Of het in de vleessector nou gaat om het ontwikkelen van machinerie, vleesproducten of ingrediënten: aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en milieu is evident. Maar ook gemak is een belangrijke voorwaarde anno 2022, zowel in de techniek voor vleesverwerking als bij het koken door de consument.

Reviews, go for it!

Reviews, go for it!

Alleen maar tevreden klanten, daar gaan we voor. Dit klinkt goed, nietwaar? Maar iedereen weet dat het in de praktijk anders werkt. “Niet alles gaat altijd zoals je wilt, iedereen maakt fouten. Het gaat om de manier waarop je het oplost”, zei ooit eens een klant tegen mij.

Opleiding Meester Worstmaker van vleeswarenspecialist Paul van Trigt

Opleiding Meester Worstmaker van vleeswarenspecialist Paul van Trigt

Wie het ambacht van worst maken écht onder de knie wil krijgen kan bij SVO food academy een opleiding volgen voor Meester Worstmaker. In zes trainingen leert worst- en vleeswarenspecialist Paul van Trigt de deelnemers de fijne kneepjes van het vak. “Je producten moeten vakmanwaardig zijn.”