Zeven Iraakse agenten dood, honderden ziek door rot vlees

BAGDAD – Het eten van bedorven vlees heeft zeven Iraakse politiemensen het leven gekost. Enkele honderden liepen zware voedselvergifting op en moesten naar het ziekenhuis.

Volgens het Iraakse ministerie van Defensie waren de politiemensen op trainingskamp ten zuiden van Bagdad. Daar kregen zij het bedorven vlees te eten.

In totaal werden honderden agenten ziek. Allen zijn opgenomen in ziekenhuizen in de buurt.

Hoeveel slachtoffers er precies waren, is onduidelijk. Plaatselijke getuigen zeggen 1.300, het ministerie van Defensie spreekt over 400.

De bedrijfsleider en vier koks van de kantine zijn gearresteerd.

Lees ook:
Dodelijk gehakt in Noorse Lidl (14 maart 2006)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over bedorven vlees

Lees ook
Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe brengt hun nieuwe product Tempeh Gehakt op de markt. Dit volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit een van de productiefaciliteiten van Schouten. Met dit product wil het Nederlandse bedrijf op duurzame wijze inspelen op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten.