Zesde editie 'Het Beste Idee van Varkensland'

Het Beste Idee van Varkensland

De innovatiewedstrijd ‘Het Beste Idee van Varkensland’ gaat weer beginnen. Varkenshouders worden uitgedaagd om innovatieve, gekke, radicale en onverwachte ideeën voor de varkenshouderij te bedenken, uit te werken en te implementeren. Deze zesde editie heeft twee nieuwe partners, de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en mengvoederproducent CAV Den Ham.

‘Het Beste Idee’ faciliteert varkenshouders en andere ondernemers uit de agro- en food sector bij het realiseren van hun idee. “De aanpak van Het Beste Idee van Varkensland kenmerkt zich door een betrokken samenwerking tussen relevante partners”, zegt projectleider Ellen de Lange. “Met deze competitie proberen we innovatie in de varkenshouderij te stimuleren en mensen met goede ideeën te introduceren bij het bedrijfsleven."

"Het mooie van de Varkensland aanpak is dat partijen binnen de keten samenwerken", vervolgt De Lange. "En die alliantie wordt elk jaar breder. Wij zijn erg blij dat naast de partners van vorige jaar, Provincie Overijssel, het ministerie van LNV, LTO Noord, POV, Kennispoort Regio Zwolle, Rabobank, Privon, Aeres en De Heus dit jaar ook COV en CAV Den Ham zich geschaard hebben achter deze wedstrijd. Uiteraard zijn ook de initiatiefnemers Coöperatie Varkensartsen en VKON trots op deze aanvulling. Want dankzij nieuwe partners krijgt de jaarlijkse contest steeds meer impact in de varkenssector."

Dossiers
Lees ook
Finalisten ‘Het Beste Idee van Varkensland’ bekend

Finalisten ‘Het Beste Idee van Varkensland’ bekend

De finalisten voor ‘Het Beste Idee van Varkensland’ zijn bekend. Uit de negentien inzendingen koos de selectiecommissie vijf finalisten. Zij nemen het tegen elkaar op tijdens de finale op 9 december 2021. “De wereld om ons heen verandert in rap tempo”, zegt melkveehouder Erik Valk, die is opgegroeid in de varkenshouderij en...

Prijs varkensvlees staat onder druk

Prijs varkensvlees staat onder druk

Vrijwel alle grondstoffen zijn vandaag de dag schaars, met hoge prijzen tot gevolg. Zo ook vlees. Varkensvlees is echter een uitzondering op de regel. Een groot overaanbod van karbonades en hamlappen zorgt voor een gespannen marktsituatie.

'Nederlands vlees moet kwaliteitskeurmerk worden'

'Nederlands vlees moet kwaliteitskeurmerk worden'

"Nederlands vlees moet eigenlijk een kwaliteitskeurmerk op zichzelf worden." Dat zegt Laurens Hoedemaker, aankomend voorzitter van Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging van Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) in een interview met Foodlog en Boerenbusiness.