Zesde editie 'Het Beste Idee van Varkensland'

7 september 2021 Redactie Vleesmagazine

De innovatiewedstrijd ‘Het Beste Idee van Varkensland’ gaat weer beginnen. Varkenshouders worden uitgedaagd om innovatieve, gekke, radicale en onverwachte ideeën voor de varkenshouderij te bedenken, uit te werken en te implementeren. Deze zesde editie heeft twee nieuwe partners, de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en mengvoederproducent CAV Den Ham.

‘Het Beste Idee’ faciliteert varkenshouders en andere ondernemers uit de agro- en food sector bij het realiseren van hun idee. “De aanpak van Het Beste Idee van Varkensland kenmerkt zich door een betrokken samenwerking tussen relevante partners”, zegt projectleider Ellen de Lange. “Met deze competitie proberen we innovatie in de varkenshouderij te stimuleren en mensen met goede ideeën te introduceren bij het bedrijfsleven."

"Het mooie van de Varkensland aanpak is dat partijen binnen de keten samenwerken", vervolgt De Lange. "En die alliantie wordt elk jaar breder. Wij zijn erg blij dat naast de partners van vorige jaar, Provincie Overijssel, het ministerie van LNV, LTO Noord, POV, Kennispoort Regio Zwolle, Rabobank, Privon, Aeres en De Heus dit jaar ook COV en CAV Den Ham zich geschaard hebben achter deze wedstrijd. Uiteraard zijn ook de initiatiefnemers Coöperatie Varkensartsen en VKON trots op deze aanvulling. Want dankzij nieuwe partners krijgt de jaarlijkse contest steeds meer impact in de varkenssector."

Altijd op de hoogte blijven?