Zandbergen brengt plantaardig vlees Beyond Meat naar EU

2 mei 2018

Zandbergen World’s Finest Meat gaat Beyond Meat vertegenwoordigen in Europa. De in California gevestigde start-up Beyond Meat is alom erkend als de leider in de plantaardige vleescategorie. Na een explosieve groei in de Amerikaanse markt breidt de start-up uit naar Europa.

Zandbergen World’s Finest Meat, te Zoeterwoude, begint vanaf juli met het aanbieden van de befaamde Beyond Burger van Beyond Meat aan foodserviceklanten door deel Europa, met uitzondering van Duitsland en het Verenigd Koningrijk.

Revolutionaire burger

De revolutionaire Beyond Burger die is de eerste, op planten gebaseerde burger die eruitziet, bakt en smaakt als vlees, zodanig dat deze in Amerikaanse supermarkten wordt verkocht in het schap met vers vlees.

‘De Europese markt vertegenwoordigt significante mogelijkheden voor Beyond Meat en wij zijn zeer enthousiast om samen met een van Europa’s leidende vleesdistribiteurs de markt op te gaan,’ aldus Beyond Meat CEO en oprichter Ethan Brown.

Langetermijnrelatie met klanten

‘Als familiebedrijf is het ons streven om een langetermijnrelatie met onze klanten en leveranciers te creëren en te behouden. Als wij onze leidende rol in de vleesindustrie willen handhaven, zullen wij moeten anticiperen op het veranderende consumptiepatroon van de consument,’ legt Joris Zandbergen uit. ‘Wij zien op de lange termijn voor ons een toekomst weggelegd als leverancier die zich bezighoudt met de eiwitbehoefte van consumenten, in plaats van alleen actief te zijn als vleesleverancier.’

Lees meer: De Vegetarische Slager opent restaurant De Vleesch Lobby

Altijd op de hoogte blijven?