WW-premies per 1 januari 2020 bekend

prcentteken-500x750

De WW-premies in het kader van de Wet arbeidsmarkt in balans zijn bekend. Werkgevers gaan een aanzienlijk lagere premie betalen voor medewerkers met een vast contract, ten opzichte van werknemers met een flex-contract. 

Dat meldt de KNS op zijn site. Vanaf 1 januari veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Dit is relevant voor werkgevers en werknemers. Het kabinet wil hiermee werkgevers stimuleren om meer werknemers een vast contract aan te bieden.

[intermezzo:1]

Hoogte van de premies

Daarom betaalt de werkgever vanaf 1 januari 2020 een lage WW-premie (2,94%) voor werknemers met een vast contract en een hoge WW-premie (7,94%) voor werknemers met een flexibel contract. De sectorpremie (uniforme Awf-premie) vervalt vanaf dat moment.

Zo goed mogelijk informeren

De KNS probeert de slagers van zoveel mogelijk informatie te voorzien om de veranderingen inzichtelijk te maken. ‘We hebben onder meer Facebook events aangemaakt voor digitale spreekuren. Tijdens deze spreekuren hebben we een aantal vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast hebben we een uitgebreid dossier gepubliceerd op onze website, er aandacht aan besteed in De Slager en in onze nieuwsbrieven en we hebben individuele vragen beantwoord.’

Lees ook
Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.

Veiligheid

Veiligheid

Vertrouwen en veiligheid vormen de basis van een effectief team. Hetzelfde geldt voor bedrijven. Kort gezegd: geen gevoel van veiligheid, geen succes. Mijn praktijk laat zien dat mensen zich niet altijd veilig voelen in hun team of bedrijf, met alle gevolgen van dien.

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Toen hij zitting nam in het bestuur van branchevereniging KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers), had hij al de ambitie om op termijn voorzitter te worden. Koos van Essen windt er geen doekjes om. Als hij zich ergens voor inzet, dan graag aan het roer.