WW-premies per 1 januari 2020 bekend

prcentteken-500x750

De WW-premies in het kader van de Wet arbeidsmarkt in balans zijn bekend. Werkgevers gaan een aanzienlijk lagere premie betalen voor medewerkers met een vast contract, ten opzichte van werknemers met een flex-contract. 

Dat meldt de KNS op zijn site. Vanaf 1 januari veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Dit is relevant voor werkgevers en werknemers. Het kabinet wil hiermee werkgevers stimuleren om meer werknemers een vast contract aan te bieden.

[intermezzo:1]

Hoogte van de premies

Daarom betaalt de werkgever vanaf 1 januari 2020 een lage WW-premie (2,94%) voor werknemers met een vast contract en een hoge WW-premie (7,94%) voor werknemers met een flexibel contract. De sectorpremie (uniforme Awf-premie) vervalt vanaf dat moment.

Zo goed mogelijk informeren

De KNS probeert de slagers van zoveel mogelijk informatie te voorzien om de veranderingen inzichtelijk te maken. ‘We hebben onder meer Facebook events aangemaakt voor digitale spreekuren. Tijdens deze spreekuren hebben we een aantal vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast hebben we een uitgebreid dossier gepubliceerd op onze website, er aandacht aan besteed in De Slager en in onze nieuwsbrieven en we hebben individuele vragen beantwoord.’

Lees ook
ABN AMRO: Herstel economie staat haaks op welzijn van werknemer

ABN AMRO: Herstel economie staat haaks op welzijn van werknemer

De economische groei in combinatie met het personeelstekort heeft een negatief effect op de werknemer. De werkdruk is gestegen, burn-out klachten liggen weer op het niveau van vóór corona en de loonkloof tussen werkvloer en de top neemt toe.

FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

Er is een de nieuwe cao voor de ruim 4.500 mensen, die werkzaam zijn in de vleeswarenfabrieken. Een meerderheid van de FNV-leden stemde in met de afspraken die de vakbond en de sector maakten.

Gouden Slagersring krijgt nieuw logo

Gouden Slagersring krijgt nieuw logo

De Gouden Slagersring keert weer terug in 2022. Reden voor de wedstrijdorganisatie om het logo van deze vakwedstrijd te updaten. “Met trots presenteren we het nieuwe beeldmerk van deze innovatie-wedstrijd”, staat er te lezen op de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).