Wouter Bos: lekkerste vega-hapje

attachment-001_food-image-VLS12073I01

DEN HAAG – Wouter Bos maakt het lekkerste vegetarische hapje in politiek Den Haag. Lekkerder nog dan vegakoningin Marianne Thieme.

DEN HAAG – Wouter Bos maakt het lekkerste vegetarische hapje in politiek Den Haag. Lekkerder nog dan vegakoningin Marianne Thieme.

Dat blijkt uit de verkiezing Lekkerste Vegetarische Recept dat door Wakker Dier werd uitgeschreven.

Bos, zelf vegetariër, stuurde een recept met risotto en groenten uit de oven in. Tweede werd de koude knoflookamandelsoep van Sharon Gesthuizen. Marianne Thieme werd vijfde met kool met amandelen.

De winnende recepten zijn voor iedereen terug te vinden in het online kookboek “De Kamer in de Keuken”. Daarin staan de lekkerste vegetarische recepten van de politici opgesomd met veelal een persoonlijke noot van het Kamerlid of de minister. 

Lees ook ons weblog: Vega versus Vlees
(een vleeseter in discussie met een veganist)

Lees ook:
CDA: Zelf weten of je elke dag vlees eet (2 november 2009)
Vleestax op agenda regering (18 september 2009)
Slachters leuken vegetarische barbecue op (+ foto's) (2 juli 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over vegetariërs
Alle berichten over politiek en vlees

Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.