Worstmakers Brandt & Levie naar finale De smaak van NL

16 september 2013 Edwin Rensen

Negen regionale producenten zijn doorgedrongen tot de landelijke finale van De smaak van NL. Onder hen de worstmakers van Brandt & Levie.

De producenten van smaakvolle producten zitten in de finale van De smaak van NL, die plaatsvindt op 25 november in het kloostercomplex 'Landgoed Roepaen' in Gennep.

De ondernemers die doorgaan naar de finale zijn:

•             Peter Duijvestijn van Duijvesteijn Tomaten (Pijnacker) met duurzaam gedroogde tomaten

•             Geert van Wersch van Brandt & Levie (Baambrugge) met gedroogde worst met knoflook en nootmuskaat

•             Nina Weerman van Nice (Amsterdam) op een stokje met aardbeienijsjes

•             Harry, Petra en Irene Bruins van Erf 1 (Kampen) met Campereiland boeren vanillevla

•             Mark Ribbink van Ribbink's Specialiteiten Bakkerij (Apeldoorn) met beschuit met muisjes

•             Otto Jan Bokma van kaasboerderij De Nylander (Workum) met Friese kruidnagelkaas

•             André Leclercq en Marc Creusen van Eyserhalte BV (Eys) met zwarte walnoten op siroop

•             Larisse van der Haar-Buijze van Larisse (Geldermalsen-Oudenhof ) met Sweet Pepper Surprise

•             Hein Corten en Yannic Stortelder van The Pommbar (Ulestraten ) met Pommbar, een gekruide aardappelsnack


Twee kampioenen

Onder de naam De Smaak van NL strijden foodondernemers voor het zesde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland. Wie maakt het meest smaakvolle product van eigen bodem? De verkiezing kent uiteindelijk twee kampioenen: de winnaar van Smaakvol 2013, de erkenning van professionals en de winnaar van de publieksprijs. Deze prijzen worden op 25 november uitgereikt.

 

Over Brandt & Levie:

Gedroogde worst met knoflook en nootmuskaat www.brandtenlevie.nl

Brandt & Levie worstmakers bestaat uit drie vrienden met liefde voor goed eten, en met name worst. In Italië hebben ze de fijne kneepjes van het worst maken geleerd. Nu past het trio die kennis hier in Nederland toe. In hun beleving is er veel mis met de manier waarop er wereldwijd geconsumeerd en geproduceerd wordt. In Italië zagen ze dat er bij zowel ambachtelijke als industriële worstmakers gewerkt wordt met in de bio-industrie opgegroeide varkens. Vaak komen deze varkens uit Nederland. Dankzij de haven van Rotterdam worden in Nederland ‘goedkope basisingrediënten’ geproduceerd, waar elders waarde aan wordt toegevoegd. Volgens de vrienden kan dit anders. Op de eerste plaats door dieren goed te behandelen. Op de tweede plaats door zelf waarde te creëren in plaats van dit aan anderen over te laten. Hiermee worden onnodige foodmiles voorkomen. En dus minder stress bij de varkens, minder uitstoot van CO2 en de realisatie van kwaliteitsproducten uit eigen land.

Altijd op de hoogte blijven?