Worstmakers Brandt & Levi werken samen met kaasmakers van Remeker

5 april 2022 Redactie Vleesmagazine

De worstmakers van Brandt & Levie zijn een nieuwe samenwerking aan gegaan met de kaasmakers van Remeker. Samen ontwikkelden ze een nieuwe droge worst

Het is niet de eerste keer dat Brandt & Levie een samenwerking aan gaan met een chef of ondernemer uit Nederland of daarbuiten. Eerder maakten de Amsterdamse worstmakers al droge worsten met onder meer Jonnie Boer, whisky-huis Laphroaig en koffiebranderij BOCCA.

Remeker

In aanloop naar het Paasweekend komen ze nu met een nieuwe Collab met boerderij De Groote Voort die inmiddels wereldberoemd is dankzij haar Remeker-kazen. De familie Van de Voort bestieren hun boerderij in Lunteren al sinds 1650. Daar maken ze hun rauwmelkse kazen met natuurkorst die de afgelopen jaren geliefd zijn geworden in binnen- én buitenland.

Peter van de Voort: “De gemene deler van Remeker en Brandt & Levie is de relatie tot de natuur. Onze klaverweides zijn zeer belangrijk voor de Jersey-koeien die de romige melk produceren. We gebruiken ons eigen gefermenteerde stalmest in plaats van kunstmest om zo het natuurlijke bodemleven van wormen, schimmels en bacteriën te stimuleren.”

Brandt & Levi

Voor de droge worst gebruikt Brandt & Levie het vlees van hun eigen varkens die een goed leven hebben gehad. Varkens van onder meer boerderij Sander’s Hof. Deze varkens kunnen het gehele jaar buiten leven, in de aarde wroeten en krijgen lokale reststromen als voeding.

Jiri Brandt: “De kaas van Remeker past gemakkelijk op een kaasplateau in een drie-sterren-restaurant in Frankrijk. Wij beschouwen hen als de beste kaasmakers van het land. Om die reden speelt de kaas in deze worst de hoofdrol. Na een lange testperiode hebben we gekozen voor Remeker Ryp. We hebben daarnaast nog een heel klein beetje sechuanpepers toegevoegd voor nog wat extra citrus-tonen.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?